AKP, 'Sağlıkta Şiddet Yasasını' neden reddettiğini açıkladı

AKP, 'Sağlıkta Şiddet Yasasını' neden reddettiğini açıkladı
'Sadece söz hakkı almak için her salı olduğu gibi önerge verildi.'

Dünya sağlık Günü'nde sağlık çalışanlarına yönelik CHP'li Ali Şeker'in verdiği önergeyi reddeden AKP ve MHP kendi çalışmalarının olduğunu belirtmişlerdi.

Bir buçuk yıldır bekletilen Sağlıkta Şiddet Yasası önergesinin reddedilmesine İstanbul Tabip Odası, "Sağlıkta Şiddet Yasası'nı reddedenleri bu ülkenin bütün hekimlerine havale ediyoruz" tepkisini göstermişti.

İNFAZ YASASIN EKLEYELİM DEMİŞLER

AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan yasa önergesini neden reddettiklerine ilişkin soruya, "Dün CHP'nin oylamada kaç vekili vardı? Sadece 7. CHP kendi önerisini kabul etmedi ki reddetmiş olalım. Bir önerge verildiğinde 7 kişiyle mi gelinir? Bu konu siyasi polemikten uzak bakılması gereken bir konu. Dün sadece söz hakkı almak için her salı olduğu gibi önerge verildi. Eğer samimilerse çok hassasım dediği, AK Parti'nin reddettiğini iddia ettiği önergeye neden sadece 7 vekille birlikte katıldı? Dün grup başkan vekilimiz Özlem Zengin hanım 'Gelin bununla ilgili bütün partiler anlaşalım hatta şu anda görüşülen infaz yasasına ekleyelim' dediler. HDP, CHP şu anda infaz yasasına şerhi olduğundan dolayı bu kanuna eklemeyi uygun görmediler" cevabını verdi.

CEZADA ERTELEME YAPILMAYACAK, YARI YARIYA ARTIRILIYOR

MHP ile ortak bir çalışmaları olduğunu söyleyen Turan kendi yasa tekliflerini TBMM'ye sunduklarını ifade etti. Turan, "Sağlık çalışanlarımıza tehdit, hakaret, yaralama, görevi erteleme suçları söz konusu olduğunda cezalar yüzde 50 artırılıyor" dedi. 

Turan teklifin ayrıntılarına ilişkin ise, "Bu teklife göre 3 tane önemli başlığımız var. Tüm sağlık çalışanlarımıza tehdit, hakaret, yaralama, görevi erteleme suçları söz konusu olduğunda cezalar yüzde 50 artırılıyor. Aynı şekilde bu suçlar işlendiğinde, ceza söz konusu olduğunda hiçbir şekilde bunlar 'erteleme', 'hükmün açıklanmasının ertelenmesi'ne konu olmayacak suçlardan sayılacak. Bir diğer önemli husus da mağdur personeli faile hizmetten eğer başka bir kişi varsa kaçınma hakkı verilecek. Hastaya ilk yardıma gidildiğinde birden fazla doktor bulunuyorsa ve doktorun biriyle polemiği, kavgası, mahkemesi varsa bir başka doktor olması kaydıyla çekinme hakkı tanınacak" bilgisini verdi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar