AKP Sözcüsü Çelik: Cumhur İttifakı'nda sorun yok

AKP Sözcüsü Çelik: Cumhur İttifakı'nda sorun yok
MYK toplantısının ardından gündeme ilişkin Ömer Çelik, Cumhur İttifakı'nda kriz olduğuna ilişkin tartışmaya dair "Cumhur İttifakında herhangi bir sorun yok" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminde gerekli olan 50+1 oy formülünün ardından peş peşe gelen itirazlar üzerine Cumhur İttifakı'nda kriz olduğuna ilişkin tartışmalara Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama geldi. Ömer Çelik, "Cumhur İttifakında herhangi bir sorun yok" dedi.

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası konuşan Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Cumhur İttifakında hiçbir sorun yok. Cumhur ittifakı yerel seçimlere hazırlanmaya devam ediyor. Herhangi bir sorun yok. Sayın Cumhurbaşkanımızla sayın Bahçeli ihtiyaç duyduklarında görüşmeye devam ediyorlar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminde gerekli olan 50+1 oy formülü ile ilgili çıkışına Cumhur İttifakı içinden de itiraz gelmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli yüzde 50+1'dir. Milletvekili seçmiyoruz, cumhurbaşkanı seçiyoruz" demişti. Bahçeli, "Hiç kimsenin sırtına binmedik, hiç kimseyi de sırtımıza bindirmedik" ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli'nin ardından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal da öneriye karşı çıkmıştı.

Öne Çıkanlar