AKP toplantısından emekli maaşı kararı çıkmadı

AKP toplantısından emekli maaşı kararı çıkmadı
En düşük emekli maaşının yükseltilip yükseltilmeyeceği belirsizliğini koruyor. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, soru üzerine, "Herhangi bir karar verilmiş değil" demekle yetindi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AKP MYK sona erdi. Emekliler toplantıdan bir karar çıkmasını beklerken, bu konuda bir adım gelmedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

'AVURPA IRKÇILIK ARAYAN SEÇİM SONUÇLARINA BAKSIN'

"Sol partilerin yükseldiği yerler var ama alttan alta maalesef Avrupa'da aşırı sağın yükseldiğini görüyoruz. Avrupa demokrasilerinin geleceği açısından önemli bir konu.

Milli takımımızdaki 'bizim çocukları' tebrik ediyoruz. Merih'e verilen ceza kabul edilemez. Bu cezanın kararından önce belli mahfillerde yayınlanması burada siyasi gölge olduğunu gösterdi. Söz söylenmesi gereken Avrupalı siyasetçiler. Merih'i hedef alırken PKK'ya sessiz kalıyorlar. Bu tip durumlarda aşırı ırkçılık arayan seçim sonuçlarına ve toplumundaki gelişmelere baksın.

'EN ÖNEMLİ MESELEMİZ GAZZE'

En önemli meselemiz Gazze'deki olaylar. Bir tıp örgütü tarafından yeni rakamlar açıklandı. Facianın zannedilenin ötesinde olduğu belirlendi. Yahudilerin bilmesi gereken İsrail'i tehlikeye atan Netanyahu'dur. Netanyahu barbarlığına tavır alınmadığı sürece barıştan bahsetmenin sahiciliği yoktur.

'SURİYE'DEKİ VARLIĞIMIZ TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE KARŞI DEĞİL'

13 yıldan beri süren bir tablo var. Normalleşme konusu bütün dünyada gündem oldu. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız. Herhangi bir şekilde Suriye'nin toprak bütünlüğüne karşı bir tutum içerisinde bulunulmasını hoş görmeyiz. Oradaki varlığımız Suriye'nin toprak bütünlüğüne karşı değildir. Orada teröristan kurdurulma çabalarınadır.

'NORMALLEŞME SÖYLEMİNE KARŞI SABOTAJLAR'

Kayseri'de ve Suriye'de meydana gelen olaylar birtakım provokatörlerin iş başında olduğunu gösteriyor. Normalleşme söylemine karşı sabotajlar söz konusu olmuştur.

'BİZİM İÇİN SEÇİM DÖNEMİ KAPANDI'

Bizim açımızdan 14-28 Mayıs ve 31 Mart geçtikten sonra seçim dönemi kapanmıştır.

Önümüzde 4 yıllık dönem vardır. Muhalefet partilerinin erken seçimi getirme gündemleri kendi aralarındaki iç mücadeleyi yönetmeye dönük olarak gündeme gelmektedir.

Bu sebeple biz erken seçim tartışmaların hiçbir şekilde muhatabı değiliz. Milli irade kararını vermiştir. Önümüzdeki dönemi milletimize hizmet etmek için en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bu tartışmaları gereksiz gördüğümüzü ve toplumumuzun her kesiminin planını buna göre yapması gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz.

TEMMUZ AYI MAAŞLARINA YETİŞİR Mİ?

'"En düşük emekli aylığının 10 bin TL’den 12 bin TL’ye yükseltilmesiyle ilgili bazı çalışmaların olduğu bugün kulislere yansıdı. Böyle bir çalışma var mı? Varsa ne aşamadadır ve temmuz ayı maaşlarına yetişir mi?" soruları üzerine)

Konu üzerinde çalışılıyor. Şu zamana yetişir mi diyorsunuz. Çalışma devam ediyor. Herhangi bir karar verilmiş değil. Bir karar verilmediği için şu sonuç çıktı diyemeyiz. Her kesimin yanında olmaya devam edeceğiz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar