Yeni Şafak yazarı: AKP'de İBB adaylığı için üç isim çalışıyor, yarış ekipler çatışmasına evrilebilir

Yeni Şafak yazarı: AKP'de İBB adaylığı için üç isim çalışıyor, yarış ekipler çatışmasına evrilebilir
Yeni Şafak yazarı Çelik, AKP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) adaylığı için üç ismin öne çıktığını belirtti. Çelik "Aday olma yarışı, 'ekipler çatışmasına' evrilecekmiş gibi bir hava seziyorum" diye yazdı.

Artı Gerçek - Politikada mart ayında yapılacak yerel seçim havası şimdiden egemen olurken, dikkatler en çok İstanbul ve Ankara'ya yoğunlaşmış durumda. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan da her fırsatta bu iki ili CHP'den geri alacaklarını öne sürüyor.

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, AKP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) üç ismin çalışma yürüttüğünü belirtti.

AKP'DE İBB'YE TALİP ÜÇ İSİM

Çelik, bugünkü köşesinden konuya ilişkin şu kulis bilgilerini yazdı:

"Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve eski Ulaştırma, Çevre ve Şehircilik Bakanı Adil Karaismailoğlu. Zikredilen isimlerden bir tek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Ben bakanlığa, sağlığa, işime odaklıyım. Asla gündemimde yok." Göksu, Kurum ve Karaismailoğlu ise potansiyel aday adayları ve kamuoyu oluşturmak için çalışıyorlar. Yani İBB’ye talipler.

...Erdoğan, teşkilatta temayül yoklaması, anketler ve isimlerin kamuoyu gücüne önem veriyor. Adayları belirlerken de acele etmiyor. Genellikle de son günlere kadar bekliyor. İsmi anılan, konuşulan isimler de Erdoğan'ın radarına girmek için çalışıyorlar. Bu da gayet normal.

ÇATIŞMAYA DÖNEBİLİR

Ancak benim dikkatimi çeken ve probleme dönüşmesi muhtemel bir durum söz konusu. AK Parti içinde başlayan İstanbul'a aday olma yarışı, 'ekipler çatışmasına' evrilecekmiş gibi bir hava seziyorum. Potansiyel adayların ekipleri gayet tabii işlerini yapıyorlar. Öne çıkma, gündeme gelme ve konuşulma çabaları rekabeti de beraberinde getiriyor. Fakat rekabet ortamı bir süre sonra 'adaycılık' kamplaşmasına dönüşebilir. Bunu gözlemliyorum. Görüştüğüm bazı AK Partililerden de benzer yorumlar aldım. "

Öne Çıkanlar