AKP'de İstanbul'un iki ilçesi için henüz aday adaylığı başvurusu olmadı

AKP'de İstanbul'un iki ilçesi için henüz aday adaylığı başvurusu olmadı
AKP'de bugüne kadar İstanbul'un 37 ilçesi için toplam 248 aday adayı başvuru yaptı. Fatih ve Beşiktaş belediye başkan adaylığı içinse AKP'den henüz başvuru olmadı. İBB başkanlığına ise Mehmet Hişyar Korkusuz, Metin Külünk ve Mustafa Kocaizmirli başvurdu.

Artı Gerçek - Türkiye'de yerel seçim sonucu en merak edilen şehir olan İstanbul'da aday adaylarının meraklı bekleyişi sürüyor. İstanbul'da, 2024'te yapılacak yerel seçimlere aylar kala siyasi partilere hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hem de ilçe belediyeleri için yüzlerce başvuru yapıldı.

AKP'de bugüne kadar, 39 ilçeden 37'si için toplamda 248 başvuru yapıldı. AKP İstanbul İl Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre, İBB için 3 aday adayı başvuru yaptı.

Kentin 37 ilçesinde ise toplam 248 aday adayı, belediye başkan adaylığı için AKP'ye başvurdu. Fatih ve Beşiktaş ilçelerinde ise başvuru yapan aday adayı olmadı.

İLÇELERE GÖRE BAŞVURU SAYISI

En fazla başvuru yapılan ilçe 20 aday adayı ile Bayrampaşa oldu. Bu ilçeyi sırasıyla Esenyurt 19, Sultanbeyli 18, Büyükçekmece 13, Ataşehir 12, Sancaktepe 11, Küçükçekmece 11, Gaziosmanpaşa 10, Arnavutköy 10, Kartal 10, Maltepe 9, Tuzla 8, Çekmeköy 7, Eyüpsultan 7, Pendik 7, Güngören 6, Bahçelievler 6, Başakşehir 6, Kadıköy 6, Sarıyer 5, Bakırköy 5, Avcılar 5, Çatalca 4, Beyoğlu 4, Beylikdüzü 4, Sultangazi 4, Üsküdar 3, Beykoz 3, Bağcılar 2, Esenler 2, Zeytinburnu 2, Silivri 2, Şişli 2, Şile 2, Ümraniye 1, Kağıthane 1 ve Adalar 1 başvuru ile takip etti.

1450 BELEDİYE MECLİS ÜYESİ SEÇİLECEK

AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, 2019 yerel seçimlerinde İstanbul genelinde 1411 meclis üyesi seçildiğini, bunun 714'ünün AKP'den, 78'inin MHP'den olduğunu söyledi.

Başakşehir, Büyükçekmece, Maltepe, Sancaktepe ve Esenyurt'taki nüfus artışlarının 2024'te seçilecek meclis üyesi sayılarını artıracağını belirten Batur, seçilecek meclis üyesi sayısının 1450'ye ulaşacağını ifade etti.

Batur, bu nedenle parti olarak 1450 meclis üyesi adayı, 39 ilçe belediye başkan adayı, bir de büyükşehir belediye başkan adayı belirlemeleri gerekeceğini vurgulayarak, "Toplamda 1490 adayımız olacak bu seçimde. Şu ana kadar 39 ilçede ilçe belediye başkan aday adayı sayımız 248, meclis üyesi aday adayı sayımız 2 bin 359, İBB için aday adayı sayımız 3. Bu müracaatlar içerisinde kamuoyunun da takip ettiği, kamuoyunda adı geçen bazı önceki dönem bakanlarımız veya belediye başkanlarımız yok. Bu isimler görevleri gereği partimizin doğal adayı olduğu için müracaatları gerekmiyor" dedi.

Batur, İBB başkanlığı için şu ana kadar başvuruda bulunan isimlerin ise Mehmet Hişyar Korkusuz, Metin Külünk ve Mustafa Kocaizmirli olduğunu hatırlattı.

AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda 26 Kasım'da temayül yoklaması yapıldığını belirten Batur, 10 bine yakın teşkilat mensubunun burada oy kullandığını aktardı. Batur, İstanbul'da belediye başkanı ve meclis üyesi sayısını artırmak istediklerinin altını çizerek, Cumhur İttifakı olarak 950 civarında meclis üyesi çıkarma hedeflerinin olduğunu söyledi.

İstanbul'da 2019 yılında 39 ilçede 25 belediyenin Cumhur İttifakı'nda olduğunu belirten Batur, "Hedefimiz 25 belediyemizin sayısını arttırmak ve yine büyükşehir belediyesini de inşallah yeniden almak" dedi. (AA)

Öne Çıkanlar