AKP'li Akçakale Belediyesi açıkladı: SGK borcu 60 milyon TL

AKP'li Akçakale Belediyesi açıkladı: SGK borcu 60 milyon TL
AKP'li Akçakale Belediyesi, 60 milyon TL'si SGK'ye olmak üzere 320 milyon TL borcuolduğunu açıkladı. Belediye Başkanı Ayhan, bu borcun tamamını önceki yönetimden devraldıklarını söyledi. Ancak Akçakale Belediyesi 20 yıldır AKP yönetiminde...

Ali GÜZEL


URFA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li belediyeleri hedef alarak 'SGK borçlarını ödeyin' çağrısı yapmasının ardından AKP'li Akçakale Belediyesi 60 milyon TL SGK borcu olduğunu duyurdu.

Artı Gerçek'e konuşan Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, önceki dönemden toplam 320 milyon TL borç devraldıklarını belirterek, "Bizim dönemin borcu olmadığını bilinmesini istedik" dedi. Ancak Ayhan'ın yönetimi devraldığı önceki başkan Mehmet Yalçınkaya da AKP'den seçilmişti. Akçakale Belediyesi, son 20 yıldır da AKP'nin yönetiminde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Temmuz'da AKP grup toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e "Belediyeleriniz SGK’ye olan birikmiş borçlarını ödesin. Hazine ve Maliye Bakanlığımız tahsiline kaynağında başlayacak" dedi. Erdoğan’ın sözleri sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti. Bakan Vedat Işıkhan, parti farkı gözetmeksizin tüm belediyelere borç bildirimi gönderdiklerini söyledi.

AKÇAKALE BORÇLARI DÖRT AY SONRA AÇIKLADI

Urfa'da AKP'li Akçakale Belediyesi, Erdoğan'ın çağrısının ardından önceki dönemden devraldıkları borcu seçimden yaklaşık dört ay sonra açıkladı. Belediyenin 60 milyon TL'si SGK'ye olmak üzere toplam 320 milyon TL borcu bulunuyor.

'BİZİM DÖNEMİN BORCU OLMADIĞININ BİLİNMESİNİ İSTEDİK'

Artı Gerçek'e konuşan AKP'li Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, şunları söyledi:

"Ben 4 aydır belediye başkanıyım ve bu 4 aylık süreçte SGK ve vergi borcu bırakmadım, ödüyorum. 2019 yılında da belediyeyi SGK ve Maliyeye borçsuz bir şekilde devrettim. Şu anda Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamaya istinaden borcumuzun bu kadar olduğunu açıklamak istedim. Zaten Cumhurbaşkanımız tahsil edileceğini söyledi. Biz de bunun çözümüne bakacağız. Belki taksitlendiririz, sonuçta belediyenin borcudur. Biz, bilinmesi adına bunu açıkladık. Bizim dönemin borcu olmadığını bilinmesini istedik."

Öne Çıkanlar