AKP'li Ensarioğlu'ndan Narin açıklaması: Bazen bilip söylemememiz gereken şeyler var

AKP'li Galip Ensarioğlu, Narin Güran'ın ölü bulunmasına ilişkin "Bazen bilip söylemememiz gereken şeyler var" dedi. Ensarioğlu, Güran ailesiyle 40 yıllık dostluğu olduğunu söyledi.

Artı Gerçek - Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta 'kaybolan' sekiz yaşındaki Narin Güran'ın bir çuval içinde ölü bulunmasına ilişkin soruşturma sürerken AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'ndan dikkat çekici bir açıklama geldi.

Sözcü TV yayınına katılan Ensarioğlu, "Soruşturmaya ilişkin neler söylemek istersiniz" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Soruşturmada gizlilik var. Ayrıca son aşamaya gelindi. Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız. Konu çok hassas. Onları da çok fazla üzecek birşey söylemek istemiyoruz. Bir taraftan aile çok büyük acı yaşarken, aile bireylerinden tutuklama ve yeni gözaltılar var... Onları daha fazla yaralayacak, somut bir delile oturtmadan, ilgili birimler taarfından netleştirilmeyen bir şeyi bizim ifade etmemiz de doğru değil."

'SİYASETİN BU İŞLE NE İLGİSİ OLABİLİR?'

Galip Ensarioğlu, aileye ilişkin ise şöyle konuştu: "Aile ile 40 yıllık dostluğumuz var. Hemen hemen tüm bireylerini tanırız, gençler hariç. Yakın dostluğumuz var. aileye dair çok spekülasyonlar var sosyal medyada. Ailenin Hizbullahçı olduğunu söyleyen siyasiler var. Siyaseti bu işlere bulaştırmamak lazım. Siyasetin bu işle ne ilgisi olabilir yani.?"

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos günü kaybolan Narin Güran'ın cenazesi, bu sabah köye yaklaşık 1.5 kilometre mesafede bulunan ve daha önce ayrıntılı arama yapılan Eğertutmaz Deresi'nin kenarında bulunmuştu. Dere kenarındaki aramalar, bir ihbar üzerine yeniden başlatılmıştı. Bu süreçte, soruşturmada bir de gizli tanık olduğu ortaya çıkmıştı.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin Güran'ın son görüldüğü kıyafetle çuval içinde bulunduğunu, üzerinin taş ve ağaç dalları ile kapatıldığını açıklamıştı. Vali, şu bilgileri vermişti.

"Narin bugün, derede üzeri taşla örtülmüş olarak bulundu. İlk tespite göre, Narin'in öldürüldükten sonra bir çuval içine konup dere kenarına getirildiği, suyun içerisine yerleştirildiği ve üzerine çalılar ve taşlar konarak doğal bir görünümle kapatıldığı anlaşıldı."

Sekiz yaşındaki çocuğun bulunduğu yerde daha önce de bir çocuk terliği bulunmuş ama aile, bu terliğin kızlarına ait olmadığını savunmuştu.

Narin Güran soruşturmasında şu an için tek bir tutuklu var. O da, aynı zamanda köyün muhtarı olan ve sekiz yaşındaki çocuğun kaybolması sonrası köyden arabayla ayrıldığı, cep telefonundaki kayıtları sildiği anlaşılan, arabasında DNA örnekleri bulunan amca S.G. Ayrıca bugün aralarında Narin'in annesi, babası, amcaları ve iki ağabeyinin de bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar