AKP'li Metin Külünk'ten, Erdoğan imzalı ÖTV zammına tepki: 'Kirli bir operasyon...'

AKP'li Metin Külünk'ten, Erdoğan imzalı ÖTV zammına tepki: 'Kirli bir operasyon...'
AKP'li Metin Külünk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla akaryakıta yapılan ÖTV zammına tepki gösterdi. Külünk, zamlar için "Kirli bir operasyona benziyor" ifadelerini kullandı.

Artı Gerçek - AKP Merkez Karar Yönetim Kurumu (MKYK) Üyesi Metin Külünk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla akaryakıta yapılan ÖTV zammına tepki göstererek 'kirli operasyon' nitelemesinde bulundu.

Akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarında artışa gidildi.

Bazı Mallara Uygulanan Özel Tüketim Vergisi Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Böylelikle, 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı toplamda 7,52 lira, 98 oktan kurşunsuz benzininin özel tüketim vergisi ise litre başına 7,99 lira olacak.

AKP'Lİ METİN KÜLÜNK'TEN, ERDOĞAN İMZALI ÖTV ZAMMINA TEPKİ

AKP'li Metin Külünk ÖTV'deki artışa tepki gösterdi. Külünk, zamlar için 'kirli bir operasyona benziyor' ifadesini kullandı.

Külünk, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

"Akaryakıta yapılan ÖTV zammının 15 Temmuz gecesine de hem de Sala okunmasının hemen ardına denk getirilmesi kirli bir operasyona benziyor.

Salalar okunurken ÖTV zammının ilan edilmesine kim veya kimler sebebiyet vermişse derhal görevden alınmalı.

Ayrıca bu zammın enflasyonu körükleyeceği gerçeğinin gözardı edilmesinin üzerinde de ayrı düşünmek gerekiyor." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar