AKP'li Turan: Altılı Masa’nın dağıldığını düşünüyorum

AKP'li Turan: Altılı Masa’nın dağıldığını düşünüyorum
AKP’li Turan, Altılı Masa’nın dağılacağını söyleyerek, ortak aday bulmakta zorlandıklarını söyledi.

Artı Gerçek-AKP Grup Başkanvekili Turan, katıldığı televizyon programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen siyasi yasak ve hapis cezası hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İmamoğlu ceza almadan toplantı kararı alındığı söyleyen Turan, “Karar alınmış olsaydı Kılıçdaroğlu niye Almanya’ya gitsin. Kılıçdaroğlu, Almaya’ya iner inmez toplantı kararı aldı. Akşener arabaya binerek koşa koşa geldi. Aslında bir tiyatro çevirip Kılıçdaroğlu’nu devre dışı bırakmak” ifade etti.

Turan, “Masa falan kalmadı ortada, Altılı Masa’nın dağıldığını, ortak bir iddiası olmadığını düşünüyorum” dedi.

Beyaz TV’de katıldığı programda konuşan Turan, Altılı Masa için aday belirleme sürecinin kriz olduğunu savundu. Turan, “Ortak bir aday bulamayacaklarını düşünüyorum. Dışarıdan bir aday bulmak için zorlanacaklarını düşünüyorum” iddia etti.

CHP’nin, altı yaşındaki çocuğun tarikat çatısı altında istismara uğradığının ortaya çıkması sonrasındaki tavrını da hedef alan Turan şunları kaydetti:

“Bir CHP vekili çıktı, eline bir karton alarak tüm muhafazakar dernekleri, vakıfları sayarak yerden aşağı ithamlarda bulundu. Düne kadar Davutoğlu’nun konferans verdiği, Babacan’ın toplantı yaptığı muhafazakarların içerisinde olduğu yapılardı bunlar. Listelerinde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) de vardı, tepki gelince ittifaktan dolayı ‘AGD hariç’ dediler. Hepsine ‘kötü’ diyorlar, böyle bir şey olabilir mi? Süleymancıları saymıyorlar. Niye? CHP’ye destek oldukları için. Ama 15 tane çok kıymetli derneği, vakfı baştan aşağı ‘tacizci’ şeklinde ağır ithamlarda bulunuyorlar.”

Hiranur Vakfı’nda yaşanan çocuk istismarı ile ilgili bir komisyon kurulacağı ve iddiaların araştırılacağını belirten Turan, “Her grup her camiada yanlış yapan, ahlaksız yapan olur” dedi.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar