Akşener'e miting için izin yok

Akşener'e miting için izin yok
İYİ Parti lideri Meral Akşener'in şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı gerçekleştirmek istediği mitinge valilikten izin çıkmadı.

HABER MERKEZİ - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şeker fabrikalarının özelleştirmesini protesto etmek için bugün Kırklareli Alpullu'da miting düzenleyecekti. Akşener'in bu programına Kırklareli Valiliği'nden izin çıkmadı.

Valiliğin şeker fabrikalarının özelleştirilmesi için miting yapılmasına izin vermemesi üzerine, ellerinde Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla binlerce kişinin toplandığı fabrika önüne, Akşener'in konuşma yapabilmesi için bir platform kuruldu.

Yeniçağ'da yer alan habere göre, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine tepki gösteren Akşener, "Şeker fabrikalarımızı, milli değerlerimizi peşkeş çekmek istiyorlar. Buna müsaade etmemiz mümkün değildir. Şeker fabrikaları milli değerimizdir. ABD'nin talebi üzerine bu özelleştirme süreci başladı" ifadelerini kullandı.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar:

"SATIŞA 'DUR' DEMEK İÇİN BURADAYIZ"

"Gün geçtikçe korku duvarlarını yıkıyoruz. Allah sizden razı olsun. Bugün burada 92 yıllık Cumhuriyetin, Atatürk’ün bize mirası olan ve Tillerson’un gelip 3 saatlik bir görüşmenin ardından Saray'daki zatın yerine getirdiği Cargill’in talimatıyla 14 şeker fabrikamızın satışa çıkarılmasına dur demek için buradayız.

"MİLLİ DEĞERLER PEŞKEŞ ÇEKİLEMEZ"

Nüfusun son derece küçük olduğu bu ilçede binlerce insan kadını, erkeğiyle bir araya geldiniz. Bizde sizin sesiniz olarak, AKP Genel Başkanı'na aynı soruyu sormaya geldik, sesiniz olmaya geldik. Umudunuzuz bu sefer eliniz olmaya geldik. Biz özelleştirilmeye değil, peşkeş çekilmeye karşıyız. Önce içini boşalttınız, sonra teker teker sattınız. Ne oldu tekel fabrikaları?..

"CUMHURİYET'İN TÜM MİRASINI SATTILAR"

Milli ve yerli diyorlar kendilerine. Cumhuriyet'in mirası ne varsa sattınız. Sadece köprü yaptınız onu da yandaşlara verdiniz. Telekom'u yandaşlara sattınız, içini boşalttınız. Kadınlarımız diyor ki; Türkiye’de işler iyi gitmiyor. 'Meral hanım biz sizinleyiz' diyorlar. Bende buradan diyorum ki, bana bu yemenileri, tülbentleri hediye eden kadınlarımıza sahip çıkacağım.

"13 GÜNLE ŞEKERİN ZARARINI KARŞILIYORSUN"

Bütün fabrikalarımızın önemi var ama bu fabrikalar, Cumhuriyet'in vatandaştan borç para toplayarak yaptığı ilk fabrikalar. Bu fabrikalar milletin fabrikaları. Kardeşim devlet yönetmesin kabul. O zaman sendikalara pancar yetiştiricisine verin. Biz buna varız. Şöyle bir dümen yapıyor bunlar. Tekel’de de öyle yaptılar. Fabrikayı, çalışanı eskitiyorlar sonra da "bu fabrikalar iyi çalışmıyor" diyorlar. Diyorlar ki fabrikalar zarar ediyor. Saray'ın 13 günlük masrafı bütün şeker fabrikalarının zararına denk. Buradan sesleniyorum Sayın Erdoğan sadece 13 günle şekerin zararını karşılıyorsun. Hani diyorsun ya ‘Dünya 5’ten büyük’ bütün şeker emekçileri de birden büyüktür.

"SATILANLARIN KARŞILIĞINDA BİR FABRİKA AÇILDI MI"

Bu ülkede sattıklarının karşılığında bir fabrika açtın mı? Sadece kapattınız. Her ile bir üniversite açtın ama üniversiteli işsizliğe çözüm bulabildin mi? Sen bu gençlere yarın önemli görevleri yapacak yollar açmak yerine gecekondu üniversiteleri açtın. İçinde öğretmen yok çocuklar zaman geçirmeye gidiyor. Devasa binalar yaptınız. Adliye sarayları yaptın içinde adalet yok adalet! Diyorlar ki "Pancar pahalıya mal ediyor" peki mısır ithal ettiğin Amerika’daki çiftçi ürünü nasıl ucuza mal ediyor? Çünkü onlar çok daha ucuza mazot alıyor. Türkiye kendine yeten ülke olmaktan çıktı. İç Anadolu buğday ambarıydı bitti. Ayçiçeği bitti, tütün bitti tütün. Benim ailem tütüncüydü. Bunlar tütün nedir bilmez emek nedir nasıl yapılır bilmez. Sadece bir şey bilir bunlar, tüccar oldukları için alıp satmayı biliyorlar. Ellerimize bakın. Bu eller çocukluğunda tütün dikti, buğday attı saman balyaladı, bir de onların ellerine bakın. Bunlar köylüyü, çiftçiyi bilmez, saygı duymaz. Onun için sizleri sevmiyor."

Öne Çıkanlar