Akşener, İmamoğlu'na destek için Saraçhane'ye gidiyor

Akşener, İmamoğlu'na destek için Saraçhane'ye gidiyor
İYİ Parti lideri Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davada kararın açıklanması öncesi Saraçhane'ye gidiyor.

Artı Gerçek - İYİ Parti lideri Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yasak talebiyle yargılandığı davada kararın açıklanması öncesinde yaptığı Saraçhane'de toplanma çağrısına destek verdi.

Akşener, Ankara'dan İstanbul'a hareket ettiğini açıklayarak "Ankara’dan yola çıktım, Saraçhane’de görüşürüz" paylaşımı yaptı. İYİ Parti lideri, arabada çekilmiş bir fotoğrafını da paylaştı.

TİP DE SARAÇHANE'YE GİDİYOR

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ve İstanbul İl Örgütü de Saraçhane'ye gideceğini duyurdu. Açıklamada, partinin Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ve İstanbul İl Örgütü'nün "halk iradesine sahip çıkmak ve dayanışma göstermek" için bugün saat 16:00'da Saraçhane'ye gideceği belirtildi.

İMAMOĞLU NE DEDİ?

İmamoğlu, hakkında siyasi yasak ve hapis cezası istenen davanın bugünkü duruşmasına saat 16.00'da kadar ara verilmesinin ardından, İstanbullulara İBB binasının önünde toplanma çağrısında bulunmuştu.

İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar