Akşener: Bu çağrı güçlendirilmiş parlamenter sistemin çağrısıdır

Akşener: Bu çağrı güçlendirilmiş parlamenter sistemin çağrısıdır
'Bu çağrı, iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemin çağrısıdır. Biz o çağrıyı duyuyoruz. Milletimiz ilk sandıkta bize yetkiyi verecek. Biz de ülkemizi düze çıkartacağız.'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 3. kuruluş yıldönümü etkinliğinde, "Millet Bizi Çağırıyor. Bu çağrı, Türk siyaseti için yeni bir dönemin çağrısıdır. Bu çağrı, mutlu, zengin ve güçlü bir Türkiye’nin çağrısıdır. Bu çağrı, İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’in çağrısıdır. Biz o çağrıyı duyuyoruz" dedi.

İYİ Parti'nin 3. kuruluş yıldönümü İzmir'de düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinlikte konuşan Akşener'in özetle şunları söyledi:

'ÖYKÜMÜZ TÜRK MİLLETİNİN ÖYKÜSÜ' 

"Bugün el ovuşturanlar, yarın büyük hayal kırıklığına uğrayabilir. Siyaset tarihi, gücü ve iktidarı sonsuz zannedenlerin hüzünlü hikayeleriyle doludur. Siyaset tarihi, aynı zamanda, 'Bitti' denilen anda, yeniden yazılan, başarı öyküleriyle doludur.İYİ Parti’nin öyküsü de işte böyledir.Bizim öykümüz, adaletin, demokrasinin, sorumlu siyasetin öyküsüdür. Bizim öykümüz, ummadığın bir zamanda, ummadığın bir yerlerden çıkıp gelen cesurların öyküsüdür. Bizim öykümüz, bir kutlu mücadelenin, bir büyük başarının öyküsüdür. Bizim öykümüz, büyük Türk Milleti’nin öyküsüdür.

'YOLUMUZU KESMEK İSTEDİLER'

Biz bugünlere kolay gelmedik. Attığımız her adımda engellemek isteyenler oldu. Sesimizi kısmaya, yolumuzu kesmeye çalışanlar oldu. İftira atanlar, yalancılar oldu.

'ZENGİN OLMAK İÇİN YOLA ÇIKMADIK'

Biz bu yola, zengin olmak için çıkmadık. Biz bu yola, kendimiz için çıkmadık. Biz bu yola, milletimiz için çıktık. Biz bu yola, Türkiye için çıktık. Ve aynı yolda, ilk günkü azimle, ilk günkü aşkla yürümeye devam ediyoruz. Onlar teker teker tarih olurken, biz büyümeye devam ediyoruz.

'İLERİYE BAKACAĞIZ'

Varsın onlar, kendilerini paralamaya devam etsin. Biz, ileriye bakacağız. Varsın onlar, dikkatimizi dağıtmaya çalışsın. Biz, milletimizle buluşacağız. Varsın onlar, durdurmaya çalışsın, biz, milletimizin sesi olacağız.

'GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM'

İYİ Parti, doğruyu alkışlar, yanlışa sözünü esirgemez. Bize göre olması gereken budur. Bunu yadırgayanlar olabilir, ama bizim siyaset anlayışımız budur. Çünkü, bizim siyasetimizin öznesi millettir. O nedenle memleketi, ilçe ilçe, köy köy geziyoruz. Milletimizin derdini dinliyor, o dertlere çözüm üretiyoruz. Biz gezdikçe milletimizin İYİ Parti’ye gösterdiği ilgi her geçen gün artıyor. Ve görüyoruz ki o kutlu gün geliyor. Çünkü Millet Bizi Çağırıyor. Bu çağrı, Türk siyaseti için yeni bir dönemin çağrısıdır. Bu çağrı, mutlu, zengin ve güçlü bir Türkiye’nin çağrısıdır. Bu çağrı, İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’in çağrısıdır. Biz o çağrıyı duyuyoruz. Milletimiz ilk sandıkta bize yetkiyi verecek. Biz de ülkemizi düze çıkartacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar