'Aleyhimizde ne varsa RT'liyor, beğeniyor'

'Aleyhimizde ne varsa RT'liyor, beğeniyor'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın tutuklanmasına ilişkin davanın eski savcısı Bharara'yı...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın tutuklanmasına ilişkin davanın eski savcısı Bharara'yı suçladı: FETÖ ile sıkı bağları var.

POLİTİKA- Mevlüt Çavuşoğlu, "Davanın geçmişine gitmek lazım. Bu süreci başlatan kişi eski savcı Bharara. Zarrab dahil bu işin siyasi bir süreç olduğunu düşünüyoruz. Bharara'nın sosyal medya hesabına baktığınız zaman, Türkiye aleyhine ne varsa RT'liyor, beğeniyor" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile yaptığı ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu'nun konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Maalesef Halk bankası Genel Müdür Yardımcısı ABD'de tutuklanmıştır. bugün itibariyle konsolosluk erişimi sağlanmıştır. Fakat bunun geçmişine gitmek lazım. Bu süreci başlatan kişi eski savcı Bharara. Zarrab dahil bu işin siyasi bir süreç olduğunu düşünüyoruz. Eski savcı Bharara'nın FETÖ ile sıkı bağları var. Bharara'nın sosyal medya hesabına baktığınız zaman, Türkiye aleyhine ne varsa RT'liyor, beğeniyor. Elbette bu konudaki düşüncelerimizi, olayın başladığı ilk günden bu yana ABD'li dostlarımızla paylaşıyoruz."

 

 

Öne Çıkanlar