Ali Babacan: Devlet ifade özgürlüğünü sindiremez

Ali Babacan: Devlet ifade özgürlüğünü sindiremez
'Deva Partisi ifade ve basın özgürlüğünün kullanılmasını engelleyecek her türlü uygulamanın karşısındadır.'

ARTI GERÇEK- Demokrasi ve Atılım Partisi (Deva) Genel Başkanı Ali Babacan, ifade ve basın özgürlüğü hakkının kullanılmasını engelleyecek her türlü uygulamanın karşısında olduklarını duyurdu.

Ali Babacan Fox TV'ye verilen ceza vesilesiyle Twitter hesabından ifade ve basın özgürlüğünün demokrasi açısından önemini anlatan bir dizi tweet attı.

Devletin medyadaki ifade çeşitliliğini ve özgürlüğünü yaptırım ve cezalarla sindirmeye değil aksine güvence altına alma ile yükümlü olduğunu hatırlatan Ali Babacan, Fox TV ana haber ve diğer bazı yayın organlarına uygulanan cezaların ifade özgürlüğünü ortadan kaldırıcı nitelikte olduğunu söyledi.

Babacan'ın paylaşımları şöyle

"İfade özgürlüğü ve basın özgürlüğü demokrasilerin en temel ilkelerindendir. Bu özgürlüklerin varlığı, adaletsizlik, ayrımcılık, yolsuzluk ve diğer tüm hukuksuzlukların ortaya çıkarılması ve kamuoyu vicdanında yargılanması açısından hayati önem taşımaktadır.

Devlet, medyadaki ifade çeşitliliği ve özgürlüğünü yaptırım ve cezalarla sindirmeyle değil, tam aksine güvence altına almakla mükelleftir.

Verdiği cezalar ile medyayı baskı altına alan RTÜK’ün en son Fox Ana Haber ve bazı yayın organlarına verdiği cezalar, ifade ve basın özgürlüğüne yönelik Anayasal güvenceyi ortadan kaldırıcı niteliktedir ve kabul edilemez.

@Devapartisi, ifade ve basın özgürlüğünün kullanılmasını engelleyecek her türlü uygulamanın karşısındadır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar