Ali Yerlikaya geldi, Süleyman Soylu'nun sağ kolu İsmail Çataklı görevden alındı

Ali Yerlikaya geldi, Süleyman Soylu'nun sağ kolu İsmail Çataklı görevden alındı
Mayıs seçimlerinin ardından kabinedeki değişikliklerle İçişleri Bakanlığı'na Ali Yerlikaya'nın gelmesiyle birlikte Süleyman Soylu'nun sağ kolu olan İsmail Çataklı bakan yardımcılığı görevinden alındı.

Artı Gerçek - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve başlamasının ardından Süleyman Soylu’nun sağ kolu olarak bilinen İsmail Çataklı bakan yardımcılığı görevinden alındı.

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından kabinedeki köklü değişiklerle birlikte bakan yardımcılıklarında da dikkat çeken değişiklikler yaşandı.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, 17 bakanlığa 68 bakan yardımcısı atandı. Eski AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, İçişleri Bakan Yardımcısı ve eski TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olurken; Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek, yeniden aynı göreve getirildi. Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi Ömer Fatih Sayan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı olarak yeniden atandı.

ALİ YERLİKAYA GELDİ, SÜLEYMAN SOYLU'NUN SAĞ KOLU GÖREVDEN ALINDI

Yeni kabinede Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturmasıyla birlikte bakanlıkta bugün yeni bakan yardımcıları görevlerini devraldı.

Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı’nda düzenlenen veda töreninde Süleyman Soylu döneminde bakan yardımcısı olan isimlere hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek Çataklı’yı ve diğer bakan yardımcılarını uğurladı. Sosyal medya hesabından bir video yayınlayan Yerlikaya, bunun bir bayrak değişimi olduğunu belirtti.

İsmail Çataklı son dönemde güvenlik bürokrasisinin en çok konuşulan isimleri arasında yer alıyordu. İsmail Çataklı’nın kardeşi Osman Çataklı’nın 'FETÖ’ye yardım ve yataklık' yaptığı gerekçesiyle hakkında arama kararı bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Bu olayın ortaya çıkmasının ardından açıklama yapan Çataklı, “Kardeşim 32 yıldır yurt dışında yaşıyor. Sen söyleyince baktım, hakkında ihbar var. Gelir adalete hesabını verir” şeklinde konuşmuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar