"Ana akım medya karartıldı, diğerleri zaten havuz"
MHP'de Bahçeli'ye bayrak açan ve referandumda ‘Hayır' çıkması için etkin bir kampanya yürüten Meral Akşener medyanın içinde bulunduğu durumu da eleştirdi POLİTİKA-...

MHP'de Bahçeli'ye bayrak açan ve referandumda ‘Hayır' çıkması için etkin bir kampanya yürüten Meral Akşener medyanın içinde bulunduğu durumu da eleştirdi
POLİTİKA- Kongrede aday olacağını açıklamasıyla birlikte AKP’den yüzde 8 oyun MHP’ye kaydığını belirten Akşener, "MHP’nin oyu yüzde 22.7’ye yükseldi. Başkanlık sisteminin aniden ortaya getirilmesinin, kurultayımızla ilgili olduğuna inanıyorum" dedi
Sözcü gazetesinden Özlem Gürses'in röportajına göre, Akşener MHP tabanının Bahçeli ile aynı fikirde olmadığını söyledi.
Röportajdan bazı satırbaşları şöyle:
AKP ve MHP'nin oyu yüzde 62, bakalım yüzde 62'yi toplayabilecekler mi, göreceğiz. MHP tabanının yüzde 80'i ‘hayır' verecek. Sayın Bahçeli, bu nedenle beka sorunu çıkardı. Cumhurbaşkanını "Partili Cumhurbaşkanı" haline getirmek için nasıl bir beka sorunu var, bunu Bahçeli anlatmak zorunda.
BUNLARA PABUÇ BIRAKACAK DEĞİLİM
Meral Akşener, ana akım medyada muhalif durumda olan herkes için büyük bir karartma olduğunu belirtti. "Diğeri zaten havuz, onlar da nöbetçi hakaret edenler ve iftira edenler korosu halinde" diyen Akşener, "Sayın Bahçeli çok zarif kibar bir insan olarak bilinir, ama kendisinin yönlendirdiği pek çok kişiden çok ağır hakaretlere, çok ağır iftiralara uğradım. Ben 28 Şubat sürecini yaşadım, bu kadar şerefsiz ve alçak iftiralarla karşılaşmadım! O günle bugün arasında büyük bir namertlik farkı var. Ama ben 22 yıllık tecrübeli bir politikacıyım, bunlara pabuç bırakacak değilim. Milletimiz de bir şeyi anladı; ‘Bu hanım muktedire boyun eğmez…"
OHAL'DE REFERANDUMA GİDİLİR Mİ?
Türkiye'de hukukun üstünlüğü konusunda her zaman sorun yaşandı. Ama en azından iyi kötü bir kanun devletiydik. Şu anda gelinen noktada KHK devleti olduk artık. Olağanüstü Hal'de referanduma gidilir mi? Bu esasında gayrimeşrudur, ama bakın biz bunu bile söylemiyoruz. Devlet gücünün sahibi olan insanlar sıradan insanları teröristlikle, vatan hainliği ile yaftalıyor. ‘Evet' veren de saygın, ‘hayır' veren de birinci sınıf yurttaş.
Sayın Cumhurbaşkanı'na çağrımdır, bırakın forsu, çıkın Saray'dan, inin o arabalardan, inin sahaya ve ‘evet' için çalışın. Devletin gücünü bırakın, bizimle eşit şartlarda çalışın. Bu koşullarda ‘evet' çıkarabiliyorsanız, ondan sonra partili bir cumhurbaşkanı mı oluyorsunuz, ne oluyorsanız olun.
ŞU ANKİ ÖNCELİĞİM ‘HAYIR' ÇIKARMAK…
Bizim kurultayımız tedbirde şu anda, 28 Mart'ta görüşülecek, sonra da Haziran'da karar verilecek. Ama onun dışında ‘hayır' için o kadar net bir kararlılığım var ki, bunu bozmak istemem. Tek bir konsantrasyonum var, o da ‘hayır' çıkarmaktır. Sonrası Allah kerim. Ona arkadaşlarımız karar verir…yapar yine.