İmamoğlu ve Yavaş'ın Akşener ile görüşme girişimi sonuçsuz kaldı

İmamoğlu ve Yavaş'ın Akşener ile görüşme girişimi sonuçsuz kaldı
Bu sabah CHP'li Belediye Başkanları ile birlikte Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın, Meral Akşener ile görüşeceği bildirildi. Ancak akşam saatlerinde yapılması beklenen görüşme gerçekleşmedi.

Seda Taşkın


ANKARA - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün Millet İttifakı'ndan ayrılma sinyali verdiği ve Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak işaret etmesinin ardından bugün Ankara hareketli. Sabah saatlerinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın, akşam saatlerine Meral Akşener'i ziyaret etmesi bekleniyor. Kritik CHP MYK'sı sona ererken, Millet İttifakı'nın beş lideri akşam 17.00'de tekrar buluşacak.

Dün akşam geç saatlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajları paylaşan CHP'li belediye başkanları, bugün Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Sabah saat 10.30 sularında gerçekleşen görüşmeye aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da olduğu sekiz belediye başkanı katıldı.

ORTAK FOTOĞRAF PAYLAŞILDI

Kulislere yansıyan bilgilere göre, toplantı sonrasında belediye başkanları açıklama yapılması taraftarıyken Kılıçdaroğlu, gerginliğin artmaması için açıklama yapılmamasını rica etti. Bunun üzerine 10 belediye başkanı Kılıçdaroğlu ile ortak fotoğraf paylaştı.

Görüşme sonrası CHP'den yapılan basın bildiriminde toplantıda deprem bölgesinde yürütülen çalışmaların ele alındığı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hatay başta olmak üzere, deprem bölgesinde yaşanan su sorununun çözümüne yönelik yürütülen çalışmalara ağırlık verilmesi talimatını ilettiği bildirildi.

TORUN: SOHBET HAVASINDA GEÇTİ

Toplantının ardından CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da kısa bir açıklama yaptı. Torun açıklamasında "10 belediye başkanımız Genel Başkan'ımızı ziyaret ederek desteklerini ilettiler, alınacak her kararda yanında olacaklarını ilettiler. Büyükşehir belediye başkanlarımız deprem bölgelerinde yaptıkları hizmetleri aktardılar. Sohbet havasında geçti, ardından da ayrıldılar" demekle yetindi.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'IN, AKŞENER İLE GÖRÜŞMESİ BEKLENİYORDU

Sabah saatlerinde, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın, Meral Akşener ile görüşeceği iddiaları kulislere yansıdı. Bu iddialarla ilgili saat 15.45 sularından CHP Genel merkezinden bir açıklama yapıldı. İmamoğlu ve Yavaş'ın, Akşener ile görüşeceğinin doğrulandığı açıklamada şöyle denildi:

"Sayın Genel Başkanımız, ismi zikredilen iki Büyükşehir Belediye Başkanımızın Sayın Meral Akşener'i İYİ Parti Genel Merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaşmıştır. Sayın Genel Başkanımız, kendisi de daha önce belirttiği gibi, Halil İbrahim sofrasının küçülmesini değil, bilakis büyümesini arzulamaktadır. İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede “iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini” iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler. Meselenin Türkiye olduğu ve Genel Başkanımızın herkesin oyunu alacak, her rengi temsil edecek bir aday olacağı herkesin mâlumudur."

KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEDİKLERİNİ İLETECEKLERDİ

Artı Gerçek'in edindiği bilgiye göre Meral Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu akşam yemeğinde buluşacaktı. Yavaş ve İmamoğlu'nun, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığını desteklediklerini Meral Akşener’e iletmesi bekleniyordu.

İYİ PARTİ'DEN YALANLAMA

CHP'den gelen bu bildirimden bir kaç saat sonra İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan yeni bir açıklama geldi. İmamoğlu ve Yavaş'ın, akşener ile görüşeceğini yalanlayan Zorlu şunları söyledi:

Şu an Ankara'da bulunduğunu öğrendiğimiz kıymetli belediye başkanlarının, 10 belediye başkanının Sayın Genel Başkanımızı ziyaret edeceği, ardından da birkaç saatlik bir dilim içerisinde Sayın İmamoğlu ve Sayın Yavaş'ın Genel Başkanımızı ziyaretlerinin söz konusu olduğu yönünde kamuoyuna bir bilgi ve haber geçildi. Tabii biz şeffaf sorumluluk anlayışımız gereği her konuda olduğu gibi bu konuda da açık ve netiz. Şunun altını çizmek isterim ki ne bizim böyle bir talebimiz olmuştur ne de kıymetli belediye başkanlarının bizden bir talebi olmuştur. Dolayısıyla şu anda kamuoyunda dolaşan bu bilgilerin hiçbirisi, yani 10 belediye başkanı da dahil olmak üzere, değerli 2 belediye başkanının bu konudaki ziyaretleriyle ilgili bilgiler ve haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu açıklamanın ardından gözler, İYİ Partili belediye başkanları ile görüşmesi sonrasında partisinin ek binasından çıkmayan Akşener'e çevrildi. 19.00 sularında binadan ayrılan Akşener'in, İmamoğlu ve Yavaş'la görüşmediği öğrenildi.

CHP MYK TOPLANDI

Dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Merkez Yürütme Kurulu bugün bir kez daha toplandı. Saat 13.00'te başlayan MYK'da, Akşener'in açıklamalarının ardından durum değerlendirmesi yapıldı. Yaklaşık iki buçuk saat süren toplantı sonrasında bir açıklama yapılmadı.

'BEŞLİ MASA' TOPLANDI

Akşener'in açıklamaları sonrasında Millet İttifakı'nın oluşturan CHP, Gelecek Partisi, DEVA, Saadet Partisi ve Demokrat Parti Liderleri de ilk kez bir araya geldi. Toplantı saat 17.00'de Saadet Partisi'nde başladı.

Bunun öncesinde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu saat 11.00'de parti başkanlık kurulunu topladı, saat 14.00’da ise parti yönetim kurulu bir araya geldi.

Akşener'in dünkü açıklamaları sonrasında DEVA; Gelecek ve Demokrat Parti, Millet İttifakı içerisinde kalacaklarını deklere eden açıklamalar yapmıştı.

Saadet partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da bugün il başkanlarını topladı. Yarın da Saadet partisi Genel İdare Kurulu toplanacak.

HDP MYK DA TOPLANDI

Akşener'in açıklamaları Millet İttifakı bileşenleri dışında da hareketliliğe yol açtı. Son gelişmeleri değerlendirmek üzere HDP MYK da bugün saat 14.00'te toplandı. Toplantının arkasından kısa bir açıklama yapan Eş Genel Başkan Mithat Sancar, "En geniş demokrasi ittifakı yaklaşımımız yönündeki politikalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Demokratik Cumhuriyet’e ulaşmak, iktidar güçleriyle değil, demokrasi ve özgürlük diyen milyonlarla buluşarak mümkün" dedi.

Öne Çıkanlar