Ankara’da dikkat çeken temas: Ali Yerlikaya'dan Devlet Bahçeli'ye ziyaret

Ankara’da dikkat çeken temas: Ali Yerlikaya'dan Devlet Bahçeli'ye ziyaret
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının gölgesinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erdoğan'ın talimatı üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. Yerlikaya, bakanlığın son bir yıldaki faaliyetleri ve gündemdeki konular hakkında Bahçeli'ye bilgi verdi.

Artı Gerçek - Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklanan polisler ile Sinan Ateş cinayetinde MHP ve Ülkü Ocakları yöneticilerinin dahli konusundaki tartışmalar son sürat devam ederken Ankarakritik bir görüşmeye ev sahipliği yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te bir araya geldi. Bahçeli’nin, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasındaki gizli tanığın 'kumpas' iddialarına ilişkin “Kalkışma olursa cüret edenlerin başı mutlaka ezilmeli. FETÖ benzeri yapılara müsaade etmeyeceğiz” sözleri gündemdeyken, yapılan görüşmeye dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

TALİMAT CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN

Habertürk’ten Bülent Aydemir’in haberine göre, yine Sinan Ateş cinayetinde ve tetikçi Eray Özyağcı’nın kaçırılmasında kullanılan iki aracın Ülkü Ocakları'yla bağlantısının ortaya konması konuşulurken Yerlikaya’nın ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve bilgisiyle gerçekleştirdi.

Yerlikaya, görüşmede Bahçeli’ye ‘suç örgütleriyle’ ve ‘terörle mücadelede’ attıkları adımları ve bundan sonraki hedeflerini anlattı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, grup toplantılarında, Ayhan Bora Kaplan davası ve İçişleri Bakanlığı’nda yaşananlarla ilgili bazı sorular yöneltmişti. Bu görüşmede Bakan Yerlikaya, bu soruların yanıtlarını birinci elden Bahçeli’ye iletti.

Görüşmenin özellikle MHP lideri Devlet Bahçeli ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, 'darbe' iddiaları ve Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında açığa alınıp tutuklanan emniyet mensuplarıyla ilgili iddiaların ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göreyse, görüşme nezaket ziyareti kapsamında gerçekleştirildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar