Ayhan Bilgen'in partisinden istifa eden Müslüm Doğan Yeşil Sol Parti için oy istedi

Eski HDP sözcüsü olan Ayhan Bilgen’in Genel Başkanı olduğu SES Partisi'nin kurucu üyelerinden Müslüm Doğan, Yeşil Sol Parti’ye oy verilmesini istedi.

Ayhan Bilgen'in partisinden istifa eden Müslüm Doğan Yeşil Sol Parti için oy istedi

Artı Gerçek - Eski HDP Sözcüsü olan Ayhan Bilgen'in kurduğu SES Partisi'nden istifa eden partinin kurucu üyesi ve eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'ne (Yeşil Sol Parti) oy verilmesi çağrısı yaptı.

Aynı zamanda eski HDP Milletvekili olan Doğan, Twitter'dan paylaştığı mesajında, "Tüm il, ilçe, mahalle ve köyde oylarımızı yalnızca; Yeşiller Partisi’ne" ifadelerine yer verdi.

Bilgen, 2014 ile 2021 arasında etkin görev aldığı HDP’de eş genel başkan yardımcısı, sözcü ve merkez yürütme kurulu üyesi olarak görev üstlenmiş, iki dönem milletvekilliği yapmıştı.

Aralık 2021’de HDP’den istifa eden Bilgen, Mart 2022’de Türkiye’nin Sesi Altınçağ Partisi’ni (SES Partisi) kurmuştu. (HABER MERKEZİ)