AYM, HDP iddianamesini iade etti

AYM, HDP iddianamesini iade etti
AYM raportörü, usul eksikliklerinin giderilmesi için iddianamenin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na iadesini ya da eksiklerin zaman içinde giderilmesini istemişti.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, Halkların Demokrasi Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle açılan davada, eksiklik tespit ettiği iddianameyi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade etti.

HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davanın iddianamesini inceleyen Anayasa Mahkemesi (AYM) raportörü usul eksikliklerinin giderilmesi için iddianamenin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na iadesini ya da eksiklerin zaman içinde giderilmesini istemişti. Eksiklerin kimlik ve adres bilgileri gibi evrak ve bilgilerle ilgili olduğu belirtilmişti.

AYM, iddianameyi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade etti. 

İDDİANAMEDE NELER VAR?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in HDP'nin temelli kapatılması talebiyle hazırladığı iddianamede "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiği" ifade ediliyor ve partinin eski ve yeni üyeler, yöneticileri dahil 687 kişiye beş yıl boyunca siyaset yapmasının yasaklanması talep ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar