AYM'den HDP'ye kapatma davası için ek süre

AYM'den HDP'ye kapatma davası için ek süre
Anayasa Mahkemesi, kapatma davası ile ilgili HDP'nin ek süre talebini kabul etti ve bir ay süre tanıdı. HDP, ek delillerle ilgili savunmasını 26 Kasım'da sunacak.

Remzi Budancir


Artı Gerçek - Anayasa Mahkemesi, kapatma davası ile ilgili HDP'nin hukuk komisyonu tarafından yapılan ek delillerle ilgili savunma yapmak için ek süre talebini karara bağladı.

HDP'nin talebini kabul eden yüksek mahkeme HDP'ye bir ay süre tanıdı. Böylelikle HDP, 27 Kasım’a kadar savcılığın sunduğu ek delillere ilişkin savunmasını vermiş olacak.

KÜRTÇE SES KAYITLARININ TERCÜMESİ İÇİN SÜRE İSTENMİŞTİ

Artı Gerçek’e konuşan HDP Hukuk Komisyonu üyesi avukat Kenan Maçoğlu, ek süre talebinde bulunmalarının nedenini anlattı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının Semra Güzel ve Behçet Yıldırım’ın dosyalarına ek deliller sunduğunu anlatan Maçoğlu, şöyle konuştu:

“Eklerinde birçok Kürtçe ses kaydı vardı. Bize gönderdiklerinde bunların parti kapatma ile ilgisi olup olmadığının anlaşılması için tercümelerinin yapılmasını istedik. Hem biz yaptıralım, hem de siz yaptırın dedik. Biz o arada Semra Güzel ve Behçet Yıldırım’la ilgili savunmayı verdik. Anayasa Mahkemesi de tercümeye göndermişti. Tercüme kayıtları bize 27 Eylül’de geldi. Bizde yetişmeyecek diyerek ek süre istedik. Anayasa Mahkemesi tercümelere ilişkin beyanda bulunmamız için 30 gün daha süre verdi. 27 Kasım’a kadar süremiz var şu anda.”

Kasım 27’ye kadar sürelerinin olduğunu ifade eden Maçoğlu, bundan sonraki sürece ilişkin de bilgiler verdi. Sürecin hala devam ettiğini anlatan Maçoğlu, “Bireysel savunmalarla ilgili tebligat yapılamayanlara ilişkin resmi gazetede tebligat yapmıştı. Onun süresi doluyordu zaten. Şu an bir ay daha olacak. Verilen sürenin ardından, Kasım ayı sonunda Yargıtay Savcılığını çağırıp dinleyecek. Daha sonra Eş Başkanların sözlü savunmasını isteyecek. Daha sonra raportör de raporunu hazırlayıp bitirecek” dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar