Babacan: Hükûmet, nefret besleyecek bir atmosferi kendi eliyle oluşturuyor

Babacan: Hükûmet, nefret besleyecek bir atmosferi kendi eliyle oluşturuyor
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'yeni Anayasa' açıklamalarına yanıt veren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Yargı bağımsızlığı ve güçler ayrımı olmadan Anayasa’yı değiştirseniz de ülkenin sorunlarına çözüm getiremezsiniz" dedi. Babacan, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gözaltı ve polis şiddetine de, "Hükûmet ve yandaş basın, toplumun farlı kesimlerinin birbirine karşı tutum alacak, adeta nefret besleyecek bir atmosferi kendi eliyle oluşturuyor" sözleriyle tepki gösterdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına telefonla bağlanarak, gündemi değerlendirdi. Muhalefet partileriyle yaptıkları görüşmelere ilişkin bilgi veren Babacan, "Sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleriyle de istişare ve diyalog sürecini başlatmak istiyoruz. Bu sistemin en önemli özelliklerinden bir tanesi yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığıdır. Türkiye’nin en önemli ihtiyacı budur" dedi.

İYİ PARTİ VE GELECEK ZİYARETİ

Babacan, Perşembe günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i, Pazartesi günü Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret edeceklerini kaydetti.

YENİ ANAYASA TARTIŞMASI: DÜŞÜNDÜRÜCÜ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dünkü Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Yeni bir Anayasa için çalışmalara başlayabiliriz" yönündeki açıklamasını değerlendiren Babacan, şunları söyledi:

"Güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili ilk adımı atmamızın hemen arkasından Sayın Cumhurbaşkanı’ndan Anayasayla ilgili bir açıklamanın gelmesi gerçekten düşündürücü. Ya bizim girişimimizden sonra aklına geldi ya da ön almak istedi. Biz her türlü çalışmaya, her türlü çağrıya açık fikirlilikle bakarız. Kategorik olarak önyargı oluşturmayız. Henüz detaylarını ve ne amaçladıklarını bilmiyoruz. Türkiye’yi yöneten zihniyet güçler ayrımına, yargı bağımsızlığına inanmıyor. Bu iki faktör olmadan Anayasanın neresine ne değişiklik getirirseniz getirin, ülkenin sorunlarına çözüm getiremezsiniz. Ülkenin sadece yönetim sistemi sorunu yok, aynı zamanda yönetenlerin zihniyetiyle ilgili ciddi bir sorunu var."

'NEFRET BESLEYECEK ATMOSFERİ KENDİ ELİYLE OLUŞTURUYOR'

AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne atanmasının ardından bir aydır devam eden eylemlerdeki öğrencilere dönük gözaltı ve tutuklamalara da tepki gösteren Babacan, "Boğaziçi Üniversitesi’ndeki gelişmeler hepimizi kaygılandırıyor. Hükûmetin kutuplaştırma ve ötekileştirme üzerinden ürettiği iç siyaset artık ülkeye büyük zarar vermeye başladı" dedi.     

"Ülkenin hiçbir sorununu çözemeyen yönetim, tamamen düşmanlıklar üzerinden kamuoyunu meşgul ediyor" diyen Babacan, "Hükûmet ve yandaş basın, toplumun farlı kesimlerinin birbirine karşı tutum alacak, adeta nefret besleyecek bir atmosferi kendi eliyle oluşturuyor. Bu son derece tehlikeli bir durum. Ülkeyi yönetenlerin bunun farkında olması ve herkesin sağduyuyla davranması lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Öğrencilerin Anayasal haklarını kullanarak protesto gösterisi düzenlediğini vurgulayan Babacan, "Demokratik bir toplumda herkes şiddet içermedikçe toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleyebilir. Oradaki öğrenciler tamamen anayasal haklarını kullanarak, ‘rektörümüzü kendimiz seçmek istiyoruz’ diyorlar. Boğaziçililerin bunun ötesinde bir talebi yok" dedi.

"Dinimizin kutsallarına kimse dokunamaz, kimse saldıramaz. Türkiye’de inanç özgürlüğüne müdahale etmeye kimse cüret edemez" diyen Babacan, "Ancak münferit olaylardan hareket ederek halkımızın dinî duygularını istismar edecek bir şekilde ötekileştirme ve kutuplaştırma, hükûmetin ve elindeki propaganda makinasının maalesef kötü bir alışkanlığı haline geldi" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)      

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar