Babacan: 'Onlarla olalım mı olmayalım mı' diyenler 2018'e baksın

Babacan: 'Onlarla olalım mı olmayalım mı' diyenler 2018'e baksın
DEVA lideri Ali Babacan, Altılı Masa'ya uyarıda bulundu: "Ortak aday tartışması yapanlar, ‘onlarla olalım mı olmayalım mı’ diyenler; 2018 seçimlerine bakıp ders alsınlar. Ortak aday çıkaramadılar da ne oldu?"

Artı Gerçek - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Altılı Masa'ya ortak aday tartışmaları konusunda uyarıda bulundu. “Muhalefet aklını başına alıp 'bu iş beraber olur' diyerek sağlam durmazsa seçim riske girer" diyen Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazandığı 2018 seçimlerini hatırlattı.

'ALTI PARTİNİN DE BENZER ŞEYLERİ SÖYLEMESİ LAZIM'

Habertürk TV’de yayınlanan ‘Habertürk Gündem’ programına konuk olan Babacan, "Her parti kendi çalışmasını koymalı masaya. Ortak adayımıza sorulduğu zaman ortak adayın da altı partinin de benzer şeyleri söylemesi lazım. Biz bunu iki, üç ay içerisinde tamamlanacak bir çalışma olarak görüyoruz. Yarınlar konusunda ortak bir politika seti hazırlıyoruz. Ne yapacağımız konusunda uzlaştığımız zaman aday kim olursa olsun yapacakları belli olacak. Adayın kimliği, geçmişi, ideolojisi yerine bu ülke için neler yapacağı tartışılacak” dedi.

‘İKTİDARIN KENDİSİ İÇİN EN BÜYÜK TEHDİT OLARAK GÖRDÜĞÜ PARTİYİZ'

Babacan, AKP'nin TOGG lansmanı ve ‘Türkiye’nin Yüzyılı’ toplantısına davet edilmemiş olmalarına ilişkin konuşurken, "İktidarın şu an en çok korktuğu, kendisi için en büyük tehdit olarak gördüğü parti biziz” dedi. Babacan şunları söyledi:

'TÜRKÇE, KÜRTÇE, ZAZACA HEP BERABER ŞARKILAR DİNLEYELİM'

"Demokrat bir zihniyet bu ülkeyi yönetmediği sürece herkesin özgürlüğü ve temel hakları risk altındadır. Bakın, daha çok Kürtçe şarkıların olduğu konserler yasaklanıyor. Hâlbuki biz istiyoruz ki, Türkçe, Kürtçe, Zazaca hep beraber güzel şarkılar dinleyelim, katılalım o şarkılara. Bunların hepsi bu ülkenin ana dilidir. Ana dili ne demek? Bir evde annenin konuştuğu dil. Amaç bütün Türkiye’yi hep beraber daha iyi yarınlara götürmek."

'MESELE KADINLARIN KIYAFETİ ÜZERİNDEN REFERANDUMA GİDİYOR'

"Seçime gidiyoruz, yine mesele kadınların kılığı kıyafeti üzerinden referanduma gidiyor. Bu mesele şu an bir şekilde Türkiye’de çözüme kavuşmuş durumda. İleride bu çözümün devamı ve daha da garantiye alınması için yapılacak şeyler olabilir. Ama bunları seçime üç dakika kala yapmak doğru değil. Seçimden sonra, daha sakin bir zamanda sadece başörtüsü özgürlüğü değil, her özgürlüğü konuşalım. Niye referandum diyor? Çünkü gerginlik istiyor, toplumu ikiye bölüp seçime öyle gitmek istiyor."

'BU İŞ YA BERABER OLACAK YA DA OLMAYACAK'

"Ortak aday tartışması yapanlar, ‘onlarla olalım mı olmayalım mı’ diyenler; 2018 seçimlerine bakıp ders alsınlar. Ortak aday çıkaramadılar da ne oldu? Ülke 5 yıl kaybetti, 10 yıl geriye gitti. Şu anda öyle bir lüks yok. Kimse eski ideolojilerinin etkisi altında rüyalar görmesin. Bu iş ya beraber olacak ya da hiç olmayacak. Eğer muhalefet aklını başına alıp bu iş ancak beraber olur diyerek sağlam durmazsa seçim riske girer. Böyle bir ülkede seçimi kaybetme lüksümüz yok. Kimsenin hayal peşinde koşmaması lazım. Kimsenin kendi inadına, eski çizgisine, eski ideolojisine yüzde yüz bağlı kaldığı ortaklık olmaz. Ortaklık nedir? Bir ödünleşmedir. Ülkenin yarınları için asgari müştereği yakalama çabasıdır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar