Bahçeli, TTB’yi hedef gösterdi: Boykot yapmalarını çok yanlış buluyorum

Bahçeli, TTB’yi hedef gösterdi: Boykot yapmalarını çok yanlış buluyorum
Meslektaşları Ekrem Karakaya'nın katledilmesine tepki gösteren sağlıkçıları ve TTB'yi hedef gösteren Bahçeli, 'gayri meşru bir eylem olarak değerlendiriyorum' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kurban Bayramı mesajında, meslektaşları Ekrem Karakaya'nın bir hasta yakınının silahlı saldırısı sonucu katledilmesine tepki gösteren sağlıkçıları ve Türk Tabipleri Birliği'ni (TTB) hedef gösterdi. Bahçeli "Türk Tabipleri Birliği’nin maksatlı kışkırtmasıyla doktorlarımızın 2 gün süreyle boykot yapmalarını çok yanlış buluyor, muayenelerin iptalini de mahsurlu ve gayri meşru bir eylem olarak değerlendiriyorum" dedi.

‘GAYRİMEŞRU BİR EYLEM OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM’

Bahçeli şunları söyledi:

"Bayramı karşılamaya hazırlanırken Konya Şehir Hastanesi'nde bir doktorumuzun katledilmesi de acı verici ve milletimizi derinden yaralayan hunhar bir vaka olarak hafıza kayıtlarına geçmiştir. Sağlık çalışanlarımızı ve toplumun farklı kesimlerini hedef alan şiddet dalgasını ön şartsız kınıyor, suçluların çok ağır bedeller ödemelerini ümit ediyor, sürecin takipçisi olacağımızın da bilinmesini arzuluyorum. Fakat Türkiye düşmanı ellerde itibar ve inandırıcılığını kaybeden, bölücülüğün aparatı haline gelen Türk Tabipleri Birliği’nin maksatlı kışkırtmasıyla doktorlarımızın 2 gün süreyle boykot yapmalarını çok yanlış buluyor, muayenelerin iptalini de mahsurlu ve gayri meşru bir eylem olarak değerlendiriyorum. Geçmişte PKK’nın şehit ettiği doktor, ebe ve hemşirelerimize sesi çıkmayan, bölücü terör örgütüne tepki göstermeyen Türk Tabipleri Birliği’nin sağlık sistemimizi kundaklama, doktorlarımızı istismar ve tedavi süreçlerini aksatma girişimi rezalettir, art niyetliliktir. Kardeşliğimizi kurban etmeye çalışanlara, iç barış ve huzur ortamımızı yağmalamaya heveslenenlere kurban ibadetinin vakar ve asaletiyle cevap vermek, aynı zamanda habis amaçlarına engel olmak hakkımızdır ve milli haysiyetimizin gereğidir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

TTB, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın katledilmesinin ardından 7-8 Temmuz tarihlerinde eylem çağrısı yapmış ve dün Türkiye'nin dört bir yanında hekimler ve sağlık emekçileri kitlesel gösteriler düzenlemişti. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önüne yürümek isteyen sağlıkçılar polis tarafından engellenmeye çalışılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar