Bahçeli, Rojava seçimlerini hedef aldı, operasyon istedi

Bahçeli, Rojava seçimlerini hedef aldı, operasyon istedi
Devlet Bahçeli, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in Erdoğan'la görüşmesine ilişkin "Cumhurbaşkanımız herkesle görüşebilir" dedi. Bahçeli, Rojava seçimlerini 'güvenlik tehdidi olarak nitelendirdi ve "haklı operasyon nedenidir" dedi.

Arı Gerçek - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi öncesinde bahçeli, "Erdoğan herkesle konuşabilir" açıklaması yaptı. Bahçeli konuyla ilgili şöyle konuştu:

'SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ DOĞAL OLARAK HERKESLE GÖRÜŞEBİLİR'

"Gizli amaçların iç yüzüne ışık tutup oyunları bozacak cesaret ve zekaya sahip olmalıyız. Macerayı akımlara kapılmaktan özenle sakınmalıyız. Kulis bilgisi diye servis edilen dedikoduları, yalan rüzgarlarını, özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın görüşmelerinin çarpıtılmasını ibretle takip ediyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir, dinleyebilir, bizce mahsuru yoktur. Mahsurlu olan taraf aslı olmayan söylentileri, gemi azıya alması, fitnenin kamçılanmasıdır. Kaynayan dedikodu kazanının basıncını düşürmek alternatif yol olarak değerlendirilmeli. Maşayı değil tutan ve tutturan elleri de görmeliyiz."

ROJAVA SEÇİMLERİNİ HEDEF ALDI

Bahçeli, Ağustos'ta yapılacak Rojava seçimlerini de hedef aldı; seçimleri 'Türkiye için güvenlik tehdidi olarak nitelendirdi' ve şöyle dedi:

"Suriye’nin parçalanmasını esas alan emperyalist bir proje devrededir. Bölge ülkeleri kuskun, küresel vandallık küstah ve hareketlidir. Türk millerinden öç almak için kuyruğa giren yerli ve yabancı mihraklar şirret kampanyalarını şu günlerde hızlandırmışlardır. Herkesi uyarıyorum, asıl hedef Türkiye’mizdir! Milli güvenliğimiz tehdit ve tehlikelerle sınanmaktadır.

"Suriye Arap Cumhuriyeti üzerinde ameliyata girişmek, idari yapısıyla oynamak, bölücü terör örgütüne meşruiyet zemini kurmak için sözde demokratik manevralar yapmak Türkiye için haklı operasyon nedenidir. Böylesi bir hıyanete seyirci kalmak Türk vatanını felakete sürüklemekle eş değerdir."

"Suriye’nin veya Irak’ın güvenliği Türkiye’nin güvenliğidir. Dişimizi, yumruğumuzu sıkıyoruz, Türk milletinin güvenliğini, milli bekayı müdafaa gayesiyle her mücadeleye hazır ve kararlı olduğumuzu azimle beyan ediyoruz."

KAYYIMI SAVUNDU, ÖZGÜR ÖZEL'İ HEDEF ALDI

Hakkari'ya atanan kayyımı savunan Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i de kayyım tartışmaları üzerinden hedef aldı:

"DEM'in hedefi yöre insanına hizmet etmek değildir. DEM'in hedefi derdimize deva, ihtiyaçlarına çare olmak değildir. DEM'li belediyelerin hemen hepsinde paralel yönetim, PKK'nın sözde komiserleri vasıtasıyla ağırlığı ve gölgesi altındadır."

"Otuza yakın örgüt üyesi başkan koltuğunda oturuyor. CHP, Demlenmiş ve Atatürk ile yollarını çoktan ayırmıştır. Özgür Bey kavga istediğimizi söyleyip duruyor bizim böyle bir niyetimiz yoktur. Şayet kavga edeceksek Özgür Bey rahat olsun o bizim klasmanımızda da kalitemizde de ağırlığımızda da değildir. Özel işine baksın. Bizim meselemiz maşalarla değil tutan ellerledir."

"Kayyum atanmasına karşı çıkmak demokratlık hiç değildir. DEM’lenmiş CHP’nin başındaki zat kayyum ezberini seslendirip halkın iradesinin tanınmadığını söyleyerek kendi kalesine gol atmaktadır. PKK’ya gıkını çıkaramayan, bölücü belediye başkanlarına en küçük tepki gösteremeyen, Suriye’nin Kuzeydoğusundaki hain teşebbüsleri kuzuların sessizliği ile izleyen bir şahsın CHP genel başkanı olması başlı başına bir trajedidir. CHP DEM’lenmiş, ele geçirilmiş ve sonunda şarampole devrilmiş Atatürk’le yolları çoktan ayırmıştır. Özgür Bey kavga istediğimizi söyleyip duruyor, bizim böyle bir niyetimiz yoktur. Şayet kavgaya gireceksek özgür bey rahat olsun korkmasın tırsmasın baksın işine o bizim klasmanımızda değildir. Bizim meselemiz maşalarla değil tutan ellerledir."

DEM PARTİLİ AYDENİZ'İN DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASINI TALEP ETTİ

Bahçeli konuşmasında, geçtiğimiz hafta Meclis'te yaptığı konuşma nedeniyle DEM Parti Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz'i de hedef aldı ve dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti:

"DEM'in Mardin milletvekili TBMM'de açıkça 'Kürdistan'da işgalcisiniz düşmanlığınızın altında kalacaksınız. Kürtleri vatandaş saymıyorsunuz. Halkımızı direnişe davet ediyoruz.' dedi. Sanıyorum bu insana benzeyen canlı fazla yürek yemiş. Bu milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılarak adalet önünde hesap vermesi acil ihtiyaçtır."

'DÜNYA NİZAMI ÇATIRDAMAKTADIR'

Aşırı sağ partilerin yükselişine sahne olan Avrupa Parlamentosu seçimleri de Bahçeli'nin gündemindeydi:

"Avrupa'nın siyasal yapısında ciddi değişimler ortaya çıkmıştır. Bizi ilgilendiren yanı Türkiye-AB ilişkilerini etkilenmesi. İlişkilerimizin ilerlemediği ortadadır. Özellikle terörle mücadeledeki yaklaşımı her şeyi ortaya koymaktadır. Göç ve sığınmacılara kapıları örten bir siyasi ortam söz konusu oldu. Üçüncü Dünya Savaşı söylemlerinin güçlenmesi. Şüphesiz demokratik tercihlere yansımaktadır. İkinci Dünya Savaşı sonrası ortaya konulan dünya nizamı çatırdamaktadır. İsrail Gazze'de soykırım yaparken sözde medeni ülkelerin desteği artık taşınamayacak bir yüktür."

Ayrıntılar geliyor ...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar