Bahçeli'nin sürpriz basın toplantısı: CHP ve DEM Parti'yi hedef aldı

MHP lideri Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde düzenlediği sürpriz basın toplantısında CHP ve DEM Parti'yi hedef gösterdi. Bahçeli, MHP'nin şikayet ettiği 154 isimle ilgili de "Dosya elimizdedir, bu dosya eyleme geçecektir" dedi.

Artı Gerçek - MHP lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısı yerine MHP Genel Merkezi'nde düzenlediği sürpriz basın toplantısında CHP ve DEM Parti'yi hedef gösterirken, hem "siyasette yumuşama" sürecine karşı çıktı hem de "ekonominin hızla ilerleme kaydettiğini" savundu. Bahçeli, CHP lideri Özgür Özel'in "Kürtler ben eşit hissetmiyorum diyorsa onlar eşit hissedene kadar hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz" sözlerinin "bölücü" olduğunu iddia edip, "Rotasını kaybeden CHP yönetiminin yumuşama veya normalleşme çağrıları zemzem diye ikram edilen baldıran zehrinden başka bir şey değildir" dedi.

'DEM'LENEN CHP...'

Bahçeli, "Türkiye'nin bölünmesi hususunda iş birliği halinde olan DEM ve CHP'nin ateşle oynadığı malumlarınızdır" iddiasında bulunarak, "DEM'lenen CHP milli güvenliğimize zarar vermektedir. DEM'lenen CHP demokrasimize leke sürmekte, milli birlik ve kardeşlik hukukumuzu kundaklamaktadır. CHP'nin şifreleri PKK'nın elinde, DEM'in kullanımındadır" ifadelerini kullandı.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ HABERLERİ YENİ GÖZDAĞI

MHP lideri, basın toplantısının soru-cevap kısmında eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasına müdahillik taleplerinde gazeteci ve parti genel başkanları dahil 154 isimden şikayetçi olmaları hakkında da konuştu. Bahçeli, gazetecilere "Bu dosya elimizdedir. Günü geldiğinde bu dosya eyleme de geçecektir" diyerek gözdağı verdi.

'EYLEM HUKUKİ NİTELİKTE OLACAKTIR'

Bahçeli, söz konusu liste hakkında şunları söyledi:

"Bazı çevreler 2024 yılının içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi’ne karşı çok büyük haksızlıklar iftiralar yalanlar hakir görmeler suçlamalarda bulunmuşlardır. Bunların toplamı 154 kişidir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak basın mensupları olan değerli kardeşlerime bu gerçeği hatırlatmak istiyorum. Sizlerle çok zaman beraber oluyoruz ama televizyonda ayrıldığımız şahsiyetler var. Onları kabul etmekte zorlanıyoruz ama yakın takip altındayız. Şu görmüş olduğunuz liste kimin hangi gün hangi saatte hangi programda nasıl konuştuklarının kimlerle konuştuklarının, MHP’ye hangi hakaretleri yaptıklarının toplamıdır. Bu dosya elimizdedir. Günü geldiğinde bu dosya eyleme de geçecektir. Eylem hukuki nitelikte olacaktır. Bizi hedef gösteriyorlar saçmalığından da korkaklığından da kendilerini kurtarsınlar. Onlarla muhatap olmayı dahi kabul etmeyiz ama hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağız.

Bizlere her türlü hakareti yapıyorlar iftira ediyorlar olayları olduğundan fazla abartıyor ve saptırıyorlar. Konuşmaması gerekenleri konuşmaya mecbur ediyorlar. Bütün bunları dikkate alarak sizler cevap verdiğinizde bakınız bizi hedef gösteriyor diyorlar. Bizim hedefimi adalettir kendileri muhatabımız dahi değildir.

ÖZGÜR ÖZEL'E KIBRIS ELEŞTİRİSİNİ DE SÜRDÜRDÜ

MHP lideri, basın toplantısının önemli bir kısmını Kıbrıs'a ayırarak, CHP lideri Özel'e yüklendi. Bahçeli, "CHP genel başkanının Kıbrıs sorununun çözümünü vatan toprağından pay vermekle mümkün olacağını söyleyen eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret etmesi akıl tutulmasıdır" iddiasında bulundu.

'TÜRK MİLLETİ KÖPEKLERİ DOST KABUL EDER'

Bahçeli, yine soru-cevap kısmında sokakta yaşamak zorunda kalan hayvanlara ilişkin yasa tasarısına dair tartışmayı da değerlendirdi. "Türk milleti hayvanları sever, köpekleri dost kabul eder" diyen Bahçeli, "MHP de üzerine düşeni yapacaktır" ifadelerini kullandı.


MHP liderinin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Yeni yüzyıl Türkiye için emsalsiz fırsatlarla doludur. Milli birlik ve beraberlik içinde bu fırsatları yakalayacağımız düşüncesindeyim. Milletimizin hassasiyetleri üzerinde oynama yapanlar, çok tehlikeli provokasyonları birer birer sahneye sürmektedir.

'BIDEN'IN ÇEKİLMESİNİN ETKİLERİ OLACAK'

Muhalefetin umut bağladığı, bölücülerin ve teröristlerin kukla olarak hizmet ettiği Joe Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesi etkileri olacak bir gelişmedir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve iktidarını devirme planları yapanların kendileri tasfiye olmaktadır. Güney sınırlarımız boyunca kurulmak istenen bağlantı noktaları kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mücadelesi ve iktidarın dirayetiyle berhava edilmiştir. Açılan kilidin kapatılmasıyla hiçbir terör örgütü nefes alamayacaktır.

ÖZGÜR ÖZEL'İ 'KÜRTLER EŞİT OLMALI' AÇIKLAMASI ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

Bölücülüğü sokağa taşıma gayretleri son günlerde hızlanmıştır. Bu tahrikleri dikkatle takip ettiğimiz herkes tarafından bilinmelidir. Kapalı devre işbirliği halinde olan ve siyasi ortaklık kuran CHP ile DEM ateşle oynadığı malumlarınızdır. Tam bu günlerde CHP Genel Başkanı’nın ‘Kürtler ben eşit hissetmiyorum diyorsa onlar eşit hissedene kadar hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz’ açıklaması yakından tanıdığımız bölücü bir ağızdır.

Türkiye'nin bölünmesi hususunda iş birliği halinde olan DEM ve CHP'nin ateşle oynadığı malumlarınızdır. DEM'lenen CHP milli güvenliğimize zarar vermektedir. DEM'lenen CHP demokrasimize leke sürmekte, milli birlik ve kardeşlik hukukumuzu kundaklamaktadır. CHP'nin şifreleri PKK'nın elinde, DEM'in kullanımındadır.

EKONOMİK KRİZ ELEŞTİRİLERİNE 'DELİ SAÇMASI' DEDİ

Karamsar tablolar çizenler kötümser telkinlerle vakit geçirenler gerçek manada Türkiye’nin gücünü kavramaktan aciz düşenlerdir. CHP genel başkanının tarihin en ağır ekonomik krizinin yaşandığını iddia etmesi ülkesine ve milletine itibar etmeyen bir siyasetçinin deli saçmasıdır. Oysa ki Türkiye ekonomisi düzelme sürecindedir.

'DEZENFLASYON TESİRİNİ GÖSTERİYOR'

Dezenflasyon süreci her geçen gün tesirini göstermekte, büyüme, istihdam, yatırım ve cari fazla hedefleri iyimser beklentileri kamçılamaktadır. Kredi derecelendirme şirketlerinin ekonominin pozitif ivmesini teyit etmesi sevindirici bir gelişmedir.

'SİYASETTE YUMUŞAMA'YA YİNE KARŞI ÇIKTI

Yumuşama dayatması altında Türkiye’nin Türk siyaset ve demokrasi sisteminin ilkelerinden uzaklaşması, ihanetin aklanma ve temize çıkarma uğraşları stratejik bir tuzak olarak karşımızdadır. Bu tuzağın kurnaz mimarı dış güdümlü zillet çephesidir. Politikasızlık içinde kıvranan CHP yönetiminin yumuşama veya normalleşme çağrıları zemzem diye ikram edilen baldıran zehrinden başka bir şey değildir.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümü nedeniyle Kıbrıs Türk halkıyla kucaklaşmak kuşkusuz milli bir heyecan yaratmıştır. Kıbrıs Türklüğünün zulümden kurtuluş gününde soydaşlarımızla birlikte olmaktan şahsım adına büyük bir memnuniyet duyduğumu açıklamak boynumun borcudur. Kıbrıs Türk milletinin kardeşlik anıtıdır. Kıbrıs, bölgenin kilit taşıdır. Tüm dikkatlerin odağı Kıbrıs’tır. Kıbrıs Türklüğünün egemenlik haklarını yok sayan tacizler bitmemiştir. Kıbrıs’ta barıştan ödü kopanlar var.

Bir Yunan şarkıcının Çeşme’de Türk bayrağına ve Atatürk posterlerine karşı sergilediği saygısızlık ile egemenliğimiz altındaki bazı adalarda fiili durum yaratması sabrımızı zorlayan ilkel ahlaksızlığa bir başka örnektir. Bu kafa yapısı ile iyi komşuluk hukuku ilişkisi kurmanın ne kadar mümkün olduğu ayrıca ele alınmak durumundadır."

Kıbrıs Türk devleti tanınmalıdır bunun dışında her temenni ölü doğmaya müstahaktır.

Ana vatan Türkiye Kıbrıs Türk vatanını her şart altında bağrına basmaya acıda da sevinçte de bir olmaya her aman olduğu gibi hazırdır kararlıdır. Türkiye Yüzyılı hedeflerine birlikte ulaşılacaktır." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar