Bakan Koca'dan 'İBB için Erdoğan'dan teklif gelirse' sorusuna yanıt: 'Cumhurbaşkanı'nın ne kadar gündeminde?'

Bakan Koca'dan 'İBB için Erdoğan'dan teklif gelirse' sorusuna yanıt: 'Cumhurbaşkanı'nın ne kadar gündeminde?'
İsmail Saymaz'a konuşan AKP'li üst düzey bir yönetici, İBB adaylığı için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'açık ara önde' olduğunu söyledi. Koca "Asla gündemimde yok. Benim dışımda insanlar konuşuyor. Hiç de hoşuma gitmiyor" dedi.

Artı Gerçek - AKP'de, Mart 2024'te yapılacak yerel seçim hazırlıkları şimdiden başlarken, özellikle İstanbul ve Ankara adaylığı için de bazı isimler gündeme getiriliyor. Dün Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a konuşan AKP'li üst düzey bir yetkili, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı adaylığı için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'açık ara önde' olduğunu söyledi.

'BAKANLIĞA ODAKLIYIM'

İsmail Saymaz'a açıklamalarda bulunan Bakan Koca ise iddiaları kesin bir dille reddetti. Saymaz'ın “Aday mısınız?” sorusu üzerine Koca şu yanıtı verdi:

"Gerçekten ben bakanlığa, sağlığa, kendi işime odaklıyım. Asla gündemimde yok. Sağlık Bakanıyım. Bakanlığa odaklıyım. Emin ol, böyle. Benim dışımda insanlar konuşuyor. Hiç de hoşuma gitmiyor.

Sürekli böyle gündeme getiriliyor olmak, benim dışımda birtakım spekülasyonlar yapılıyor olması doğru bir şey değil."

ERDOĞAN TEKLİF EDERSE...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teklif etmesi durumunda ne yapacağını da şöyle açıkladı:

“Bu benim gündemimde değil. Cumhurbaşkanımızın gündeminde ne kadar olduğu hiçbirimizin bildiği bir durum değil. Senaryolar veya spekülasyonlar üzerine yorum yapmanın doğru olduğu kanaatinde değilim.”

Öne Çıkanlar