Bakan Nebati’nin görevde olduğu 10 ayda 7,6 milyar TL’lik kamu taşınmazı satıldı

Bakan Nebati’nin görevde olduğu 10 ayda  7,6 milyar TL’lik kamu taşınmazı satıldı
CHP’li Tekin Bingöl, AKP'nin seçim öncesi kamu arazilerini özelleştirmeye hız verdiğini belirtti. Bingöl, ‘10 ayda toplam 7 milyar 609 milyon TL değerinde taşınmaz satışı yapıldı’ dedi.

Artı Gerçek-Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanan Nureddin Nebati’nin 10 aylık görev süresi boyunca 7,6 milyar TL’lik kamu taşınmazı satışı yapıldığı belirlendi. 1986’da başlayan özelleştirme 2021 yıllarını da kapsayan 35 yılda toplam 7,9 milyar TL değerinde kamu taşınmazı satıldı.

‘HALKA AİT OLAN ARAZİLERİN SATIŞI YAPILIYOR’

CHP PM Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, AKP’nin kamunun elinde kalan son kurumları da Özelleştirme İdaresi aracılığıyla elden çıkardığını belirtti.

Halka ait araziler satılıyor diyen Bingöl, “Nebati döneminde 10 ayda toplam 7 milyar 609 milyon TL değerinde taşınmaz satışı yapıldı. Maliye Hazinesi adı altında Türkiye’nin dört bir yanından halka ait olan arazilerin satışı yapılıyor” dedi.

‘GİDERAYAK TÜRKİYE’Yİ BİTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR’

Bingöl, “Seçim harcamaları için bu halkın elinde kalan ne varsa satmayı göze almış bir iktidarla karşı karşıyayız. Giderayak özelleştirmeler ile Türkiye’yi bitirmeyi hedefliyorlar” ifadelerini kullandı.

TEKEL, TÜPRAŞ, PETKİM ve şeker fabrikaları gibi önemli kurumların AKP döneminde özelleştirildiğini vurgulayan Bingöl, şunları söyledi:

“’Satılacak bir şey kalmadı’ dediğimizde ise yeni alanlar, yeni kamu arazilerini imara açarak satışa çıkarttılar. Sayıştay, 2014 yılından itibaren her yıl değer tespit komisyonu tarafından hazırlanan değer tespit sonuçlarını yayımlaması konusunda Özelleştirme İdaresi’ni uyarıyor. Ancak idare kelime oyunları ile satılan taşınmazlar ve kurumlara ilişkin bilgileri kamuoyundan saklıyor. Sayıştay raporunda açıkça kanunun bu düzenlemeyi, ‘özelleştirme uygulamalarına açıklık kazandırılması’ amacıyla yapıldığını belirtiyor. AKP halka ait olan taşınmazları ve kurumların satışını koca bir karanlıkla örtmek istiyor.”(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar