Bakan Tekin: Mülakatın kaldırılması, şu an gündemimizde yok

Bakan Tekin: Mülakatın kaldırılması, şu an gündemimizde yok
Bakan Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılmayacağını açıkladı. Tekin, “Biz yönetmeliğimizi yayımladık, süreci ona göre işleteceğiz” dedi.

Artı Gerçek - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamasında mülakatın kaldırılmasıyla ilgili, "Şu an bizim gündemimizde öyle bir şey yok. Ben bakan olarak, mevcut elimizdeki yasal düzenlemeye göre işlem yapıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel seçimden önce yaptığı açıklamada, “Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız” demişti. Mülakatla ilgili tartışmalar devam ederken Bakan Tekin, gazetecilere açıklamalarda bulundu. TBMM'de AKP grup toplantısı öncesi konuşan Tekin, Dün Resmi Gazete'de yayımlanan, sözleşmeli öğretmen atamalarındaki mülakat düzenlemesiyle ilgili şunları söyledi:

"Şu andaki mevcut duruma göre, mülakat öğretmen arkadaşlarımızın atanmasında yüzde 100 etkili. Biz mülakatın etkisini yüzde 50'ye düşürüyoruz; ama ilginç bir şekilde mülakata karşı çıkanlar bu düzenlemeyi iptale taşıyor. Yani 'Yüzde 100 mülakat etkin olsun' diyorlar. Burada bir çelişki var. Biz yönetmeliğimizi yayımladık, süreci ona göre işleteceğiz.”

Tekin, mülakatın tamamen kaldırılmasının söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine, "Bizim gündemimizde öyle bir şey yok. Ben bakan olarak, mevcut elimizdeki yasal düzenlemeye göre işlem yapıyorum" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel seçimden önce yaptığı açıklamada, “Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız” demişti.

Genel seçimden sonra Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği ABD ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, kamuda mülakatın kaldırılmasıyla ilgili soruya muğlak bir yanıt vermişti. Erdoğan, "Biz, mülakatları görevin gerektirdiği zorunluluklar dışında kaldırmayı vadettik. Mülakatlar çok sınırlı ve çok özel meslek gruplarında gerekli olabilir. Konuyu ilgili bakanlarımızla yakın görüşüyor, çalışıyoruz. Ben seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim bakanımla, İçişleri Bakanımla görüşmek suretiyle, yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz" demişti. (DHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar