Bakandan Instagram yasağı açıklaması: 'Çok ciddi aşama katettik, son düzlükteyiz'

Bakandan Instagram yasağı açıklaması: 'Çok ciddi aşama katettik, son düzlükteyiz'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Instagram yasağına erişim engeline ilişkin yeni açıklama yaptı: “Arkadaşlarımız anlık olarak Instagram ile görüşmeye devam ediyor, çok ciddi aşama katettik. Son düzlükteyiz. Umarım çok uzatmadan anlaşırız."

Artı Gerçek - Sosyal medya uygulaması Instagram'a 2 Ağustos'ta getirilen erişim yasağı devam ederken, hükümete yönelik tepkiler de artıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bugün yaptığı açıklamada, Instagram'a uygulanan yasağın kaldırılması konusunda "Çok uzatmadan anlaşmayı umuyoruz" dedi.

Uraloğlu, "Arkadaşlarımız anlık olarak Instagram ile görüşmeye devam ediyor. Son düzlükteyiz. Çok uzatmadan anlaşmayı umuyoruz" açıklamasında bulundu.

'CİDDİ MESAFE KAT ETTİK'

Habertürk TV'ye açıklamalarda bulunan Uraloğlu, son duruma ilişkin şunları söyledi:

"3 tane geniş katılımlı toplantı yapıldı. Ciddi bir mesafe kat ettiğimizi söyleyebilirim. Artık son düzlükteyiz. Fazla uzatmadan... Biz yasakçı bir görünümde olmak istemiyoruz. Bizim özgürlük anlayışımızın sosyal medya platformlarından çok daha yüksekte olduğunu kesinlikle söyleyeyim. Çünkü onlar hiçbir uyarı yapmadan kapatabiliyorlar. Oysa biz gerekli uyarıları yaparak yaptırım uyguluyoruz. Son düzlükteyiz, zannediyorum ki çok uzatmadan anlaşırız, vatandaşlarımızın o yöndeki beklentilerini karşılamış oluruz diye düşünüyorum."

NE OLMUŞTU?

Türkiye, 'katalog suçlar' çerçevesinde uyguladığı politikaları gerekçe göstererek, 2 Ağustos'tan itibaren Instagram'a erişim engeli getirmişti. Bakanlık, Instagram yasağının, Hamas'ın suikast düzenlenen lideri Haniye lehine yapılan paylaşımların kaldırılması nedeniyle getirildiğini duyurmuştu.

Öne Çıkanlar