Bakırhan, İzmir'deki yangın bölgesinde: Afet bölgesi ilan edilsin

Bakırhan, İzmir'deki yangın bölgesinde: Afet bölgesi ilan edilsin
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, İzmir Karşıkaya'daki yangın bölgesini ziyaret etti. Bakırhan, zarar gören mahallelerin afet bölgesi ilan edilmesini istedi.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve beraberindeki heyet, İzmir’deki ziyaretleri kapsamında Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı bölgesinde yaşanan orman yangınından etkilenenlerle buluştu.

Bakırhan, ilk olarak Bayraklı ilçesine bağlı Doğançay Mahallesi'nde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır ile mahalle muhtarıyla görüştü.

bakirhan-izmir2.jpg

MUHTAR: YARDIM GELMEDİ, HELALLİK İSTEDİK

Muhtar Arzu Nisan, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi talebini dile getirdi. Yangından birebir etkilendiklerini belirten Nisan, "Belediyelerden ve yetkililerden yardım istedik. Gelmeyince en son insanlardan helallik istedik. Dakikalarla alevlerin içinden çıkmayı başardık" diye anlattı.

bakirhan-izmir.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır, belediye meclisini olağanüstü toplantıya çağırdıklarını ve bir komisyon kuracaklarını belirterek, hasar tespitinin ise henüz tam olarak yapılmadığını söyledi.

AKIN: BÖLGENİN RANT ALANI HALİNE GETİRİLMEK İSTENDİĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Daha sonra konuşan DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın da, yangınların zamanında söndürülmediğini ve İzmir'in akciğerlerinin göz göre göre yandığını söyledi. Yaşanan yangınlarda kasıt olabileceğini kaydeden Akın "İnsanlar bu bölgenin rant alanı haline getirilmek istendiğini düşünüyor. Kent buraya doğru kaymaya başladı ve buralar değerlendi" diye konuştu.

Bakırhan ve beraberindekiler, daha sonra Yıldır ile birlikte Onur ve Yamanlar mahallesini ziyaret etti. Mahalleliler heyete, yangın bölgesinde içme suyu ve elektrik sorunu yaşadıklarını iletirken, sorunların çözülmesini istedi. Yurttaşları dinleyen Bakırhan ise, bölgenin afet alanı ilan edilmesi gerektiğini vurguladı. Heyet, son olarak yangında ağır hasar gören Karşıyaka Örnekköy Sanayi Sitesi'ni ziyarette bulundu. (MA)

Öne Çıkanlar