Bakırhan’dan iktidara: Bu yol, yol değil

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın çalışanlarını ziyaret eden DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, Akdeniz Belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınması ile ilgili bir soruya, 'Bu yol, yol değil' yanıtını verdi.

Bakırhan’dan iktidara: Bu yol, yol değil

Artı Gerçek - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle Mezopotamya Ajansı (MA), JINNEWS ve Yeni Yaşam gazetesinin Ankara bürolarını ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Eş Genel Başkan Bakırhan, iktidarın politikaları nedeniyle gazetecilerin "çalışamaz" durumda olduğunu vurguladı.

BAKIRHAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Kuzey ve Doğu Suriye'de haber takibi yaptıkları sırada Türkiye'nin SİHA'larıyla katledilen gazeteciler Nazım Daştan ve Cihan Bilgin'i anan Bakırhan, "Nasıl zor koşullarda gazetecilik yaptığınızı, çalışma yürüttüğünüzü çok iyi biliyoruz. Yılmadan, usanmadan bütün baskılara rağmen, bu cinayetlere rağmen fotoğraf makinesini elinden bırakmadan onurlu bir şekilde çalışmaya devam ediyorsunuz. Karşılıksız halkın doğru haber ve bilgi alma hakkını yerine getiriyorsunuz. Gününüzü kutluyoruz, umarım özgür bir zeminde, gazetecilerin katledilmediği, tutuklanmadığı, haklarında her gün arama yakalama çıkarılmadığı günleri hep beraber görürüz" diye konuştu.

Ardından konuşan gazeteci ve yazar Hüseyin Aykol ise gazetecilere dönük baskıların artarak devam ettiğini kaydederek, "Türkiye’de yaşanan bütün bu sürece bakınca, halkın gazetecileri olarak başımıza gelenlere şaşırmıyoruz ama kabul de etmiyoruz. Gerçekten bize yönelik baskılar ne kadar çoğalırsa halkın daha büyük baskılara maruz kalacağını biliyoruz. Bu nedenle bu olaylara karşı biz sadece kızmakla öfkelenmekle kalmıyoruz. Arkadaşlarımıza dönük son saldırıların aynı zamanda halkımıza yönelik bir mesaj ve tehdit olduğunu görüyoruz" dedi.

'BİZ PES ETMEYİZ'

Bakırhan, konuşmalar sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Akdeniz Belediye eşbaşkanlarına dönük gözaltı operasyonu ile ilgili soruya Bakırhan, “Defalarca anlattık, defalarca kanıtladık. Bu yol, yol değil. Bu meseleleri çözmez. Halkın iradesini gasp etmek, halkın iradesine kumpas kurmak, halkın iradesini kumpasla, yalanla, almak yol değil. Halkın iradesine büyük bir saygısızlıktır. İktidarı kayyım politikalarından vazgeçmeye çağırıyoruz. Samimi olmaya çağırıyoruz. Ciddi olmaya çağırıyoruz. Bir taraftan bir tartışma süreci yaşanacak. Diğer taraftan işte operasyonlar yapılacak. Biz bu uygulamalardan pes etmeyiz. Yılmayız. Defalarca denediniz, sonuç almadınız. Defalarca kayyım atadınız ama halk yeniden daha güçlü bir şekilde kendi iradesini temsil edecek yöneticiler seçti” yanıtını verdi.

'GENEL AF GİBİ BİR GÜNDEM OLUŞMADI'

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğlulları’nın Mersin’e gideceği bilgisini paylaşan Bakırhan, “Süreci yakından takip edeceğiz” dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile gerçekleştirilen 28 Aralık’taki görüşmeye ve süren tartışmalara değinen Bakırhan, “Eğer gerçekten bu tartışmalar bir sürece evrilecekse önce Sayın Öcalan'ın kendi rolünü oynayabileceği koşulların sağlanması ve İmralı kilidinin açılması gerekir. Bu görüşmelerin ne olacağını, nereye gideceğini bilmiyoruz. Genel af gibi bir gündemin oluşmadığını heyetimiz bize aktardı” dedi.

LEYLA GÜVEN'LE DE GÖRÜŞÜLECEK

Bakırhan, Selahattin Demirtaş başta olmak üzere Figen Yüksekdağ, Leyla Güven ve cezaevinde bulunan bütün siyasi aktörlere heyetin ulaşacağını ve onları da bu tartışma süreciyle ilgili bilgilendirileceğini söyledi. (MA)