Baskın Oran: Ya Erdoğan 7 Haziran’ı 1 Kasım’a dönüştürmeye kalkarsa!

Baskın Oran: Ya Erdoğan 7 Haziran’ı 1 Kasım’a dönüştürmeye kalkarsa!
HDP’nin seçim bildirgesini 'özgür düşüncenin dili' olarak tarif eden Prof. Dr. Baskın Oran, 'Eğer Erdoğan 7 Haziran’ı 1 Kasım’a dönüştürmeye kalkarsa ne yapılacak?' diye sordu.

POLİTİKA - Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) açıkladığı seçim bildirgesi toplantısına katılan Prof. Dr. Baskın Oran toplantı izlenimlerini anlattı.

Bildirgenin salonda coşkuyla karşılandığını ifade eden Oran, "Coşkulu ve tam destek veren salon vardı. Güçlü, heyecanlı bir dinleyici kitlesi vardı. Ben çok olumlu buldum" dedi.

‘HDP’NİN VAATLERİ DAHA SOMUT’

HDP’nin seçim bildirgesini, "İçerik olarak hem bir Türkiyeli Kürt partisi içeriğiydi hem de özgür düşüncenin dile getirilmesiydi" sözleriyle yorumlayan Prof. Dr. Baskın Oran, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu arada tipik sloganları da vardı. Yani herkese para dağıtacağız, buna şu kadar zam yapacağız. Bana kalırsa bunlar klasik partilerin seçim vaatleri. Onlara çok fazla girmemek iyi olurdu. Ama seçim havasıdır, anlaşılabilir. Düzen partilerinde bölük pörçük, seçim sonrasına ilişkin ifadelere rastladık. Mesela CHP, ‘OHAL’i kaldıracağız’ diyor. HDP bildirgesinde de vardı fakat daha somuttu. ‘Derhal Ak Sarayı boşaltacağız, orayı ne yapacağımız halka soracağız, OHAL’i kaldıracağız’ gibi daha somut şeyler vardı. Bu da normal çünkü en çok canı yanan Kürtler."

‘ÖNLEM ALINMALI’ 

Bildirgenin 7 Haziran 2015 sürecindeki havayı yansıttığını dile getiren Oran, olumluluklarla birlikte bir eksikliğe de dikkat çekti:

"7 Haziran havası vardı, coşkusu vardı. Fakat bir eksiklik vardı; eğer Erdoğan kalkıp da 7 Haziran’ı 1 Kasım’a dönüştürmeye kalkarsa ne yapılacak? Muhalefet partileri, hayır cephesi bunun cevabını şimdiden aramak ve tedbirlerini almak zorundalar." (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar