Baydemir’den hükümete: Silahla arana mesafe koy

Baydemir’den hükümete: Silahla arana mesafe koy
HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Kürt illerindeki referandum kampanyasını silahla yürüttüğünü belirttiği hükümete ‘silahla arana mesafe koy’ çağrısı...

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Kürt illerindeki referandum kampanyasını silahla yürüttüğünü belirttiği hükümete ‘silahla arana mesafe koy’ çağrısı yaptı.

POLİTİKA – HDP Meclis grup toplantısında konuşan Osman Baydemir, Hollanda ile yaşanan krizle ilgili "AKP, 2008’de değiştirdiği Anayasa maddesiyle yurt dışında propaganda yapılamaz dedi. Kendi koyduğun yasayı niye ihlal ediyorsun? Diyorlar ki, ‘Bu saldırı İslamofobidir.’ Allah’tan korkun, Rotterdam’ın belediye başkanı Fas asıllı bir Müslüman" dedi.

OY AVCILIĞI YAPILIYOR

AKP’nin sorun yaşamadığı tek bir komşu ülkenin dahi kalmadığını dile getiren Baydemir, "Vicdanları suistimal ederek oy avcılığı yapıyorlar. Ömer Çelik bu krizden 2 puan kazanlıklarını söyledi. Bütün mesele bu işte! Büyük bir diplomatik atakla karnabahara vize almışlar. E domatesin suçu ne? Suç domateste portakalda değil, suç sizin aklınızda!" dedi.

AKP REFERANDUMU SİLAHLA YÜRÜTÜYOR

Başbakan Binali Yıldırım’ın Kürt seçmenlerden destek istemesini eleştiren Baydemir, "Bütün bu şiddet mutlaka kayda geçiyor. İşte Birleşmiş Milletler raporu. Vekillerimiz Cizre’de katliam var dediği için tutuklu! AKP, Kürt şehirlerinde referandum kampanyasını silahla yürütüyor. Silahla arana mesafe koy, gel meydanlarda tartışalım" dedi.

AKP’nin ‘Evet’ çalışmasını hazine kaynaklarıyla yürüttüğünü savunan Baydemir, referandumdan ‘Hayır’ çıkması halinde yaşanacaklarını da şöyle anlattı: "Hesap günü geldiğinde ‘Ben zulme karşı durdum. Ben yalana karşı durdum’ demenin aynı zamanda fırsatıdır 16 Nisan. ‘Hayır’da kimse kaybetmiş olmayacak. Erdoğan Cumhurbaşkanı olmaya devam edecek. Ama zulüm politikaları onaylanmamış olacak."

Öne Çıkanlar