Beştaş’tan Erdoğan’a: ‘Gazze kasabı’ ile ticaretiniz niye devam ediyor?

HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Erdoğan’ın Netanyahu’ya 'Gazze kasabı' sözlerine dikkat çekerek, “Bu kasap ile iş birliğiniz niye devam ediyor?" diye sordu. Beştaş, 'Fatih Terim Fonu' için de "Ucu Susurluk’a, Ağar’a kadar uzanıyor" dedi.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’a dair 'Gazze Kasabı' sözlerini anımsatan Beştaş, “Biz de Erdoğan’a ve AKP’ye şunu soruyoruz; bu kasap ile iş birliğiniz devam ediyor. Bunu da açıklayın. Niye devam ediyor bir kasapla? Terör devleti olarak nitelendirdiğiniz bir devlet ile niye devam ediyor?” diye sordu.

Beştaş, Erdoğan’ın insani yardıma dair geminin de Gazze’ye gittiğine dair söylemlerine dikkat çekerek, “Ticaret gemilerini neden söylemiyorsunuz? Yüzlerce, 300’e yakın ticaret gemisi gidip geliyor. Türkiye bunda birinci sırada yer alıyor. Bu kasapla neden ticaret yapmaya devam ediyorsunuz?” şeklinde tepki gösterdi.

'OPERAYA SAVAŞ AÇTI'

Emekliye verilmesi taahhüt edilen 5 bin TL’lik desteğe dair de konuşan Beştaş, emeklilerin yoksulluktan, açlıktan isyan ettiğini, verilmesi planlanan 5 bin TL’nin ise pula döndüğünü kaydetti. Beştaş, “Sanki bir lütufmuş gibi sunuyor. Ekonomi kitabı yazmıştı, biliyorsunuz. Ekonomiyi batırdı. Buhran devam ediyor. Şimdi de operaya savaş açmış. Pervin Chakar üzerinden operaya da savaş açmış. Bizce sebep şu; operacıların sessi çok yüksek çıkıyor ya biliyorsunuz, Erdoğan’ın sesinin üstüne ses çıkmamalı aslında. Bundan çok rahatsız” diye konuştu'.

'SİYASİ AYAĞI KENDİLERİ

Kamuoyunda, 'Fatih Terim Fonu' olarak tartışılan duruma dikkat çeken Beştaş, "Yeni ortaya çıkmadı. Banka müdürünün ve başka ifadelerden anladığımız kadarıyla nisan ayından beri biliniyor. Fakat neden şimdi açıklandı? Neden şimdi patlatıldı? Bu saate kadar ne beklediniz? Geçen hafta Dilan Polat ismi ile olmasa da bu mafyatik ilişkilerin, parasal ve saadet zincirinde olanların araştırılması için Meclise bir araştırma önergesi verdik. Ancak AKP-MHP bu önergeyi reddetti. Neymiş sebep? Demek ki bir şey saklıyorlar. Bu saadet zincirin siyasi ayağı kendileri olacak ki bunun ortaya çıkmasını da istemiyorlar” dedi.

MEHMET AĞAR İLE TERİM’İN İLİŞKİSİNİ DİKKAT ÇEKTİ

Beştaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ucu ta Susurluk’a, Mehmet Ağar’a kadar uzanan bir ağdan söz ediyoruz. Ve bu kapatılmak isteniyor. Aslında Mehmet Ağar’ın Bodrum Marina ile ilgili pandemi zamanında önce güçlü bir şekilde gündeme geldi ve sonra üzeri örtüldü. En fazla hayal satılan dönemin AKP iktidarı döneminde olması tesadüf mü? Onlar hayal sattıkça köprüyü satan sülün Osmanlar da kar topu gibi çoğalmış vaziyette. Yaşamımızı işgale ediyorlar.

'EN BÜYÜK YOLSUZLUK FONU AKP İKTİDARIDIR'

En büyük yolsuzluk fonunu oluşturan bizzat AKP iktidarıdır. Sayıştay raporlarına yansıdı. AKP belediyelerinde yolsuzluk zinciri kurulmuş, saadet zinciri oluşturulmuş. Şimdi iktidardaki yolsuzluklarda Fatih Terim adı altında yapılan vurgunlar birbirinden ayrı ele alınabilir mi? Alınamaz. Cevabı da biz verelim. Üzüm üzüme baka baka kararır.

Tabiki vatandaş, parası olan da iktidara bakarak; bu o kadar büyük soygun yapıyor, vurgun yapıyor biz de bunu yapabiliyoruz diyor ve yapıyor. Bakıyor üzüme ve o da kararıyor. İktidar mensubuna bakanlar, tepedeki karanlık işleri yürütenler aynı işleri yapıyorlar. İktidardakiler çalıyor, biz neden çalmayalım, bizim neyimiz eksik diyorlar. Fon adı altında bavullarla kaçırılan paralar, yapılan büyük vurgun ve dolandırıcılıklar artık tuz koktu. Tam bir yerli ve mili çürüme yaşanıyor. Zaten yolsuzluk yapan sensin. İktidar toplumu çürütmeye devam ediyor, kendi çürüdüğü için çürütüyor biz bunun peşini bırakmayacağız."

TORBA KANUNA DEĞİNDİ

AKP tarafından Meclis’e sunulan Torba Kanun’a da işaret eden Beştaş, “Alelacele yine verilen sözler var. Yine rant var, yine vurgun var. Bir de utanmadan uyumlaştırma yasası olduğunu iddia ediyorlar. Halbuki bir çuvallama yasasıdır. Bir oldu bittiye getirmek istiyorlar. Her zaman söylediğimiz gibi torba kanun yöntemi” diye konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar