Beştaş'tan Kurum'a 'Kürtçe ve halay' tepkisi: Halklarımızın, yaptığınız şovlara karnı tok!

Beştaş'tan Kurum'a 'Kürtçe ve halay' tepkisi: Halklarımızın, yaptığınız şovlara karnı tok!
Güngören Diyarbakırlı Hemşehri Buluşması Programı’na katılan AKP İBB adayı Kurum, poşu takıp Kürtçe "Ser çavan ser seran" dedi. Sonra da halay çeken Kurum'a Dem Parti İBB Eşbaşkan adayı Beştaş tepki gösterdi: "Halklarımızın, yaptığınız şovlara karnı tok!"

Artı Gerçek - DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eşbaşkan Adayı Meral Danış Beştaş, Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum’un Kürtçe konuşup halay çekmesine tepki gösterdi. Beştaş, "Haklarını gasp ettiğiniz Kürtlerden, İliç’te kayıp maden işçilerinden, siyanüre boğduğunuz insanlardan özür dileyeceksiniz. Bu bir! Bize yasak koyduğunuz dilimizi, siyasetinize malzeme etmeyeceksiniz; bu da iki! Halklarımızın, yaptığınız şovlara karnı tok!" dedi.

AKP'li politikacıların seçim dönemlerinde Kürtlere yönelik sempati toplama örneklerinden birini de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum sergiledi.

Murat Kurum, dün Güngören Diyarbakırlı Hemşehri Buluşması Programı’na katıldı. Poşu takıp Kürtçe "Ser çavan ser seran" diyen Kurum, daha sonra halay çekti. DEM Parti İBB Eşbaşkan adayı Beştaş, Kurumun görüntülerini sosyal medya hesabı üzerinden alıntılayarak tepki gösterdi.

Beştaş'ın paylaşımı şöyle:

"AKP’nin İBB adayı; hem dilimizi tanımayacak, hem bizi yok sayacak, iktidar Kürtlerin tüm hakkını gasp edecek, daha dün kaymakamınız Kürtçe tiyatroyu yasaklayacak, sonra da sahnede Kürtçe konuşup halay çekecek öyle mi?! Sayın Kurum, siz önce özür dileyin; Haklarını gasp ettiğiniz Kürtlerden, İliç’te kayıp maden işçilerinden, siyanüre boğduğunuz insanlardan özür dileyeceksiniz. Bu bir! Bize yasak koyduğunuz dilimizi, siyasetinize malzeme etmeyeceksiniz; bu da iki! Halklarımızın, yaptığınız şovlara karnı tok!"

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar