Binali Yıldırım: Sinan Bey'in çok havaya girmemesi lazım

Binali Yıldırım: Sinan Bey'in çok havaya girmemesi lazım
Binali Yıldırım, Sinan Oğan'ı tebrik için aradığını ve "sizinle bizim görüşlerimiz arasında küçük bir fark var' dediğini söyledi. "Sinan Bey'in müşterisi çok" diyen Yıldırım, "Sinan Bey'in de çok havaya girmemesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Artı Gerçek - AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, ATA İttifakı cumhurbaşkanı Sinan Oğan için, "Aldığınız oyu pazarlamaya kalkarsanız; ticarete dönüştürseniz o seçmen size çok hoş geldin demez" ifadelerini kullandı. 14 Mayıs seçimlerinin ardından Oğan'ı tebrik için aradığını söyleyen Yıldırım, Oğan ile bir görüşme yapılıp yapılmayacağına dair görüş belirtmedi.

Yıldırım, CNN Türk ekranlarında konuya dair açıklaması şöyle:

"Ben Sinan Oğan'ı tebrik etmek için aradım. Sizin görüşleriniz ile bizim görüşlerimiz arasında küçük bir fark var dedim. Şu anda Sinan Oğan'ın müşterisi çok. Sinan Beyle görüşme yapılıp yapılmayacağının kararını ben veremem. Sinan Bey'in de çok havaya girmemesi gerekir. Aldığınız oyu pazarlamaya kalkarsanız; ticarete dönüştürseniz o seçmen size çok hoş geldin demez. Ne yapıyorsun kardeşim benim oyumu pazarlık yapma hakkını sana kim verdi der. Biz Cumhur İttifakıyız, bizim ittifakımızda kişisel menfaatler yok. Biz menfaat ittifakı değiliz. Karşıdaki menfaat ittifakı. Bunu rahatlıkla söylüyorum. Dereyi görmeden paçayı sıvıyorlar, herkese yardımcılık veriyorlar."

KILIÇDAROĞLU'NU STÜDYODA ZANNETTİ

Öte yandan Yıldırım'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Burdayım be burdayım" dediği videonun sesi yayında aniden duyulunda, Binali Yıldırım Kılıçdaroğlu'nun stüdyoya geldiğini sanıp gözleriyle Kılıçdaroğlu'nu aradı. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

'BEDAVADAN ORTAK OLMAYACAĞIZ' DEMİŞTİ

14 Mayıs seçimlerinden önce Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesiyle Kemal Kılıçdaroğlu ile Recep Tayyip Erdoğan arasında geçmesi beklenen seçimi ikinci tura bırakabilecek tek isim, Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'dı. Seçimden önce bu konuyu değerlendiren Oğan, seçimin ikinci tura kalması halinde bakanlık gibi taleplerde bulunacağını, diğer iki adaydan birine destek verse de bunun ‘bedavaya olmayacağını’ söylemişti.

Bir Youtube yayınında destekleyeceği kişiyle ilgili şartlarını aktaran Oğan, şöyle konuşmuştu:

“İstişareyle açıklayacağız. Tabanımıza, bize oy verenlere, bize imza verenlere soracağız. Kamuoyunda bununla ilgili bir değerlendirme yapacağız. Masaya oturduğumuz taraflarla taleplerimizi konuşacağız. Taleplerimizin başında terörle arasına mesafe koymak olacak. Tabii ki biz bedavadan ortak olmayacağız. Bakanlıklar gibi taleplerimiz olacak. Anlaşırsak hükümetin içerisinde olacağız. Anlaşamasak da o zaman yolumuza bakacağız.” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar