Bingöl'de coşkulu Yeşil Sol Parti mitingi: 'Artık değişim şart'
Yeşil Sol Parti bugün Bingöl'de seçim mitingi düzenledi. Binlerce Bingöllü miting alanını doldurdu. İdris Baluken'in mesajı okundu.
Mazlum BUCUKA
BİNGÖL - Yeşil Sol Parti bugün Bingöl Merkez Postane Kavşağı'nda seçim mitingi düzenledi.
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Azadi Partisi'nin Genel Başkanı Ayetullah Aşiti, Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir ve Yeşil Sol Parti Bingöl Milletvekili adayları; Ömer Faruk Hülakü, Cemile Turhallı Balsak ve Faruk Arıs katılacağı miting başlamadan yüzlerce Bingöllü alanı doldurdu.
Sık sık Jin Jiyan Azadi ve birlikte değiştireceğiz sloganlarının atıldığı alanda halk halaylarla mitingin başlamasını bekledi.
ÇOK SAYIDA VATANDAŞ ALANIN DIŞINDA İZLİYOR
Çok sayıda vatandaş alan için ayrılmış alanın dışından mitingi izledi. İzleyenlerden çoğu alanda görünmekten korktuğu için dışardan izlediğini ifade etti.
BALUKEN'İN MEKTUBU
Mitingte 24. dönemde Bingöl, 25. ve 26. dönemde Diyarbakır Milletvekili olan İdris Baluken’in mektubu okunarak başlandı. Mektubu Yeşil Sol Parti’nin en genç milletvekili genç aday adayı Mazlum Kopuk okudu. Baluken’in mektubu şöyle:
Kalbime işlemiş künyesini taşımaktan onur duyduğum Çewlig’imizin onurlu, yiğit ve fedakar halkı…
Tarihsel öneme sahip bugünkü anlamlı buluşmada sürmekte olan hukuki engellerden ötürü aranızda fiziksel olarak bulunamıyorum. Ruhumun sizlerle birlikte olduğunu, yüreğimin her birinizin kalbiyle birlikte çarptığını bilmenizi isterim. Gerek cezaevinde bulunduğum süreçte gerekse tahliye sonrası geçirmiş olduğum bu kısa sürede göstermiş olduğunuz dayanışmanın yarattığı ortak ruhun haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı en büyük ve moral ve güç kaynağım olduğunu belirtmek isterim.
Çewlig halkı tarih boyunca her türlü haksızlığa ve zulme karşı ne eyvah demiştir ne de eyvallah demiştir. Bu bağlamda Hz. Ali’nin “Haksızlıklar karşısında boyun eğenler hem haklarından hem de onurlarından olurlar” sözünü Çewlig meydanından bir kez daha hatırlatmadan geçemeyeceğim. Ülke tarihinin en krİtik seçimlerinden birine doğru giderken Çewlig halkının bu bilinçle öncü rolünü oynayacağına inancım tamdır. Barışı, demokrasiyi, adaleti, kardeşliği tüm ülke sahasına yayacak en gür seslerden birinin Çewlig halkından yükseleceğine yürekten inanıyorum. Bu duygularla genç arkadaşlar, kadın yoldaşlar ve barış anneleri başta olmak üzere tüm Çewlig halkını en içten duygularla selamlar, her birine en kalbi sevgilerimi iletirim. Başaracağımıza ve barış halaylarıyla gerçekleşecek olan buluşmamıza duyduğum inancı bilmenizi isterim. Tay mend, bena hol."
HÜLAKÜ: ÜÇÜMÜZÜ DE MECLİS'E GÖNDERMEYE KARARLISINIZ
Mitingde konuşan Yeşil Sol Parti birinci sıra Milletvekili adayı Ömer Faruk Hülakü şöyle konuştu:
Görüyorum ki her zamanki inançla, umutla ve kararlılıkla bugün bu meydanları doldurdunuz. Sizlerin bu coşkusundan anlıyorum ki üçümüzü de meclise göndermeye kararlısınız.
Sevgili Çewligliler, dünya üzerinde Kürt halkı kadar baskı, zulüm ve katliamla karşı karşıya kalıp yine Kürt halkı kadar barış diye haykıran bir toplum yoktur. 90’lı yıllarda Kürt yoktur diyen zihniyet bugün Kürt vardır, Kürt sorunu yoktur diyor. Peki nedir Kürt sorunu? 17 bin faili meçhul cinayetin aydınlatılmasıdır. Tahir Elçi’dir, Cumartesi Anneleri’dir, Roboski’dir, Belediyelere atılan kayyımlardır. Sürgüne giden gençlerdir, siyasi tutsaklardır, ana dilini konuşamamaktır. Saymakla bitmiyor bu sorunlar. Artık Türkiye’de bir değişim şart. Mevcut iktidar 21 yıllık yönetimde ne yaptı? Ekonomi çöktü, işsizlik arttı, adalet desen zaten yok.
Binlerce çocuk yatağa aç giriyor. İnsanlar evine ekmek götüremediği için intihar ediyor. Gençlerimiz iş. Bulamadığı için yurt dışında gidiyor. Artık sokaklarda sosyal medyada insanlar düşüncelerini rahat bir şekilde söyleyemiyor. Çünkü yargılanacaklarını biliyorlar. Kendinden olmayan herkese düşman gözüyle bakıyorlar ama biz bu sorunların hepsini çözeceğiz, az kaldı."
Yeşil Sol Parti ikinci sıra milletvekili adayı Cemile Turhallı Balsak, üçüncü sıra milletvekili adayı Faruk Aris, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve Azadi Partisi'nin Genel Başkanı Ayetullah Aşiti'nin konuşmaları ardından sona erdi.