Bloomberg: Erdoğan seçim tarihinde değişiklik planlamıyor

Bloomberg: Erdoğan seçim tarihinde değişiklik planlamıyor
Deprem bölgesinde OHAL ilan edilmesi sonrasında seçim tarihinin değişip değişmeyeceği merak konusu oldu. Bloomberg'e konuşan yetkililer, Erdoğan'ın 14 Mayıs tarihinde değişiklik planlamadığını söyledi.

Artı Gerçek - Maraş merkezli çifte depremin 10 ilde yol açtığı büyük yıkımın ardından, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs olarak işaret ettiği seçim tarihinin değiştirilip değiştirilmeyeceği merak konusu. Bloomberg'e konuşan kaynaklar, Erdoğan'ın şu an için seçimlerin planlanan tarihte, yani üç ay sonra düzenleneceği varsayımı üzerinde durduğunu söyledi.

Selcan Hacaoğlu ve Fırat Kozok imzalı haberde Erdoğan'ın depremden etkilenen 10 ilde üç ay geçerli olacak OHAL kararına dikkat çekilirken, ismi verilmeyen yetkililer bu durumun seçim planlarını değiştirmesinin beklenmediğini ileri sürdü. Yetkililer, OHAL kararının sürece günü 90 günü tamamlamadan kaldırılabileceğini de söyledi.

18 HAZİRAN'A SARKAR MI?

Haberde, seçimlerin mayıs ortasında düzenlenebilmesi için Erdoğan'ın yasal süreci 10 Mart civarında resmen başlatmasının gerektiği de hatırlatıldı. Bloomberg, bunun yapılmaması halinde seçimin normal tarihi olan 18 Haziran'da düzenlenmesinin gerekeceğini belirtti. Yetkililer ise bu ihtimalin düşük olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)

Öne Çıkanlar