Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den ihraç edildi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den ihraç edildi
CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın partiden ihraç edildiği duyuruldu. Raporlu olduğu için geçen haftaki toplantıya katılmayan Tanju Özcan’la ilgili kararı ertelenmişti.

Artı Gerçek - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den ihraç edildi.

CHP’den yapılan açıklamada “Yüksek Disiplin Kurulu'nun 26.07.2023 tarihli toplantısında, Tanju Özcan hakkında CHP Tüzüğünün 68. Maddesi 1- a) ve 1- b) fıkraları uyarınca KESİN ÇIKARMA CEZASI verilmiştir” denildi.

NE OLMUŞTU?

Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi’nin bir kadın üyesiyle diyalogu sonrasında parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle geçtiğimiz yıl disipline sevk edilmişti. CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Özcan’a bir yıl geçici çıkarma cezası vermişti. Tanju Özcan, bu cezası bittikten 10 gün sonra kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti.

Tanju Özcan, seçimlerin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik 'istifa' çağrısında bulunmuş, son olarak Ankara'ya yürüyerek genel merkez binasının önüne koltuk fırlatmıştı.

CHP, raporlu olduğu için geçen haftaki toplantıya katılmayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’la ilgili kararı ertelemişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar