Bozdağ, Diyarbakır'da Erdoğan'ın talebini yineledi: Bir yıl ve sabır istiyoruz

Bozdağ, Diyarbakır'da Erdoğan'ın talebini yineledi: Bir yıl ve sabır istiyoruz
Bakan Bozdağ, depremlerden etkilenen Diyarbakır'da vatandaşlara "Bir yıla ihtiyacımız var" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebini yineledi. Konut vaadinde bulunan Bozdağ, Sizden bir yıllık zaman ve bu sürede bize sabır göstermenizi istiyoruz" dedi.

Artı Gerçek - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Maraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'ın Hani ilçesini ziyaretinde vatandaşlardan hükümet adına bir yıllık yetki daha istedi. "Sizden bir yıllık zaman ve bu sürede bize sabır göstermenizi istiyoruz. Allah'ın izniyle bir yıl sonra da göreceksiniz" diyen Bozdağ, barınma sorununa yönelik vaatlerini sıraladı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Kaledibi Mahallesi ile Topçular Uysal mezrasında da incelemelerde bulunan Bakan Bozdağ, Maraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Mülkiyet ihtilaflı olan konularda da ihtilafsız vatandaşa konut vereceklerini belirten Bakan Bozdağ, şöyle konuştu:

“Bir vatandaşa bir konut verdiğimizde müşterek tapusunu ona vereceğiz, müstakil olacak. Kat mülkiyetine geçecek, tapu onun olacak. Herhangi bir hukuki ihtilaf, herhangi bir başka sorun da olmayacak. Sorunlu olan yerlerde dahi biz sorunsuz bir teslim yapacağız. O yüzden de bu konularda da ileride birtakım sorunlar geçmişte bazı yerlerde yaşandı. Bunların yaşanmaması için hukuksal açıdan da sorun olmayacak işler yapacağız."

'TOKİ'NİN SAĞLAMLIĞI DEPREM VESİLESİYLE GÖRÜLMÜŞ OLDU'

"Bir yıla ihtiyacımız var" diyen Bakan Bozdağ, "Sizden bir yıllık zaman ve bu sürede bize sabır göstermenizi istiyoruz. Allah'ın izniyle bir yıl sonra da göreceksiniz" şeklinde konuştu.

Bozdağ, Türkiye’nin önümüzdeki dönem içerisinde bu adımların atılacağı vaadinde bulunarak şunları söyledi:

"Son 20 yıl içinde Türkiye'de TOKİ, 1 milyon 500 bin konutu vatandaşımıza teslim etmiş durumda. Deprem bölgesinde bu konutların hiçbirinde hasar yok. Sağlam yapıldıkları bu deprem vesilesiyle de görülmüş oldu."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, 10 Şubat'ta da Malatya'daki enkaz alanında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sizlerden de bu konuda 1 yıl müsaade istiyorum. 1 yıl içerisinde Allah'ın izniyle bu işi bitireceğiz. Hiçbir insanımızı çaresiz, sahipsiz bırakmayacağız. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızdan devletine güvenmelerini istiyorum. Bazı istismar şebekelerine sakın kulak vermeyin. Bu süreç istismar süreci değildir. Bugün birlik olma günüdür, dayanışma günüdür, tek yürek olarak vatandaşlarımızla el ele verme günüdür. Özellikle sosyal medya platformları vasıtasıyla, yalan yanlış haberlerle sizleri galeyana getirmek isteyen provokatörlere kesinlikle prim vermeyin."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en son sekiz kanalın ortak yaptığı depremzedelere yardım yayınına bağlanarak "Bir yıl müsaade versinler" talebini yinelemişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar