Bozdağ'ın konuşturulmadığı binaya bomba ihbarı

Bozdağ'ın konuşturulmadığı binaya bomba ihbarı
Almanya Dışişleri Bakanlığı, Bozdağ'ın etkinlik iptali kararında federal hükümetin dahli olmadığını söyledi. Bozdağ’ın konuşmasının iptal...

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Bozdağ'ın etkinlik iptali kararında federal hükümetin dahli olmadığını söyledi. Bozdağ’ın konuşmasının iptal edildiği Gaggenau Belediyesi binası bomba ihbarı üzerine boşaltıldı.

POLİTİKA- Telefonla yapılan bomba ihbarı üzerine Rasttat polisi alarma geçti. Polis ekipleri bina çevresine bant çekerek güvenlik tedbirlerini artırırken, bomba imha uzmanları da dedektör ve özel eğitimli köpeklerle da olay yerinde inceleme yapıyor. Binada çalışanlar arasında panik yaşanırken, belediye başkanının odası da didik didik arandı. Şu ana kadar yapılan aramalarda olumsuz bir durum ile karşılaşılmadı.

Alman basınına yansıyan haberlerde sabah saatlerinde belediyeyi telefonla arayan bir kişinin bomba ihbarı yaptığı, bunu da dün akşam Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın konuşmacı olarak katılacağı toplantının iptal edilmesiyle ilişkilendirdiği iddia edildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın dün akşam Gaggenau kentinde yapacağı toplantı, kent belediyesi tarafından salonun küçüklüğü ve park yerlerinin yetersizliği gerekçe gösterilerek iptal edilmişti.

Alman n-tv televizyonuna konuşan belediye başkanı Michael Pfeiffer, bomba ihbarı ile Bozdağ’ın konuşma izninin iptali arasında bağlantı olup olmadığı sorusuna, "Şu anda bunu değerlendiriyoruz ancak emin değiliz. Doğrudan bir bağlantı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Vatandaşlık Bölümü yöneticisi Dieter Spannagn da, bakanın toplantının iptal edilmesiyle direk bağlantısı olduğunu söyledi.

AFP’ye konuşan belediye yetkilisi ise, yerel saatle 07.30’da telefon açan bir kişinin bomba ihbarında bulunduğunu belirterek, "Arayan kişi gerekçe olarak Türk bakanın etkinliğinin iptal edilmesi olduğunu söyledi" dedi.

‘FEDERAL HÜKÜMETİN DAHLİ YOK'

 Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan Adalet bakanı Bekir Bozdağ’ın katılacağı etkinliğe izin verilmemesine ilişkin açıklama yaptı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "Bekir Bozdağ’ın etkinlik iptali kararında federal hükümetin dahli yok. Kararı yerel yetkililer aldı" dedi

Öne Çıkanlar