BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Temel Bey bizi Millet İttifakı’nda istemedi

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Temel Bey bizi Millet İttifakı’nda istemedi
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş "Millet İttifakı'na destek veririz, içinde oluruz. Beni Millet İttifakı'na alsınlar. Daha açık bir çağrı da olamaz" dedi. Hüseyin Baş, ittifaka alınmalarına Saadet Partisi'nin engel olduğunu öne sürdü.

Artı Gerçek - Altılı masa düzenli periyotlarla toplantılarını sürdürürken, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş da Millet İttifakı içinde yer almak istediklerini söyledi.

FOX TV’de İlker Karagöz’ün sunduğu ‘Çalar Saat’ programına katılan Hüseyin Baş, Millet İttifakı içinde bulunmamalarının kendi tercihi olmadığını belirterek, "Vatandaşlarımızdan çokça istek aldığımız için söylüyorum: Bağımsız Türkiye Partisi olarak biz Türkiye'de başkanlık sisteminin değişmesi, parlamenter sistemine geçiş, Türkiye'nin ekonomisinin bozukluğu noktasında hemfikiriz. Bu hükümeti değişmemiz lazım. Parti kadroları olarak Millet İttifakı'na destek veririz, içinde oluruz. Beni Millet İttifakı'na alsınlar. Daha açık bir çağrı da olamaz. Almıyorlarsa da bunu açıklasınlar. Çünkü bunu milletimiz istiyor, bunu vatandaş istiyor" dedi.

'TEMEL BEY 'ONLAR ÇOK ATATÜRKÇÜ' DEMİŞ'

Hüseyin Baş, kendilerine karşı çıkan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na bu konuda davet gönderdiğini de açıkladı. Karamollaoğlu'ndan "Onlar çok Atatürkçü bir parti" yanıtı gelince şaşırdığını belirten Hüseyin Baş "Bire bir Temel Bey'e ben aracı gönderdim. Dedim ki 'Bir sor problem mi var? Bir şey mi yapmışız, ne yapmışız'. Temel Bey'in şöyle söylediği bana iletildi: 'Ya onlar çok Atatürkçü bir parti.' Ben şok içinde kaldım. Benim duyduğum bu. Bize CHP, Kemal Bey cephesinden de 'Temel Bey'le görüşün, orayı çözün ki biz de masada yer alalım' dendi. Ben bunu açıkça söylüyorum. Biz dedik gidip görüşelim falan, bu cevabı aldık. Türkiye siyaseti değişik bir noktada" değerlendirmesinde bulundu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar