Can Atalay'ın vekilliği hukuka aykırı bir biçimde düşürüldü: TİP protesto için sokağa iniyor

Can Atalay'ın vekilliği hukuka aykırı bir biçimde düşürüldü: TİP protesto için sokağa iniyor
TİP, bu akşam İstanbul, Ankara ve İzmir'de Can Atalay'ın vekilliğinin hukuka aykırı bir biçimde düşürülmesini protesto için eylem yapacak.

Artı Gerçek - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki Yargıtay kararı TBMM'de okundu, Atalay'ın vekilliği düşürüldü. Can Atalay'ın vekilliğininhukuka aykırı bir biçimde düşürülmesinin ardından TİP, Türkiye çapında protesto eylemi yapacak.

Bugün saat 19.00'da Ankara'da Sakarya Caddesi'nde, aynı saatte İzmir'de Alsancak Gar'da, saat 20.00'de de İstanbul'da Beşiktaş İskelesi'nde Can Atalay için eylem yapılacak.

CHP'DEN EYLEM ÇAĞRISI

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak tüm İstanbullulara çağrıda bulundu. Çelik, "Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin hukuksuz bir şekilde düşürülmesine karşı hep birlikte sesimizi yükseltiyoruz!" fadelerini kullandı.

Çelik, İstanbulluları bugün saat 20.00'de Tarihi Beşiktaş İskelesine çağırdı.

CHP Ankara İl Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla bugün 19.00'da Sakarya Caddesi'ne çağrıda bulunuldu.

Açıklamada, "Halkın oylarıyla seçilmiş Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın Milletvekili sıfatının düşürülmesi ne hukuken ne vicdanen kabul edilemez" ifadeleri kullanıldı.

(HABER MERKEZİ)

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar