Canan Kaftancıoğlu’ndan Fuat Oktay’a 'Kızılay' tepkisi: Vah vah çok üzülmüş, süzülmüş hatta!

Canan Kaftancıoğlu’ndan Fuat Oktay’a 'Kızılay' tepkisi: Vah vah çok üzülmüş, süzülmüş hatta!
CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, "Kızılay’ın çadır satmasına üzüldük" sözlerini sarf eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, "Sorumluluk makamları üzülme, kandırılma yerleri değil gereğini yapma yerleridir!" dedi.

Artı Gerçek - CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Kızılay'ın çadır satmasına üzüldük, Genel Kurul'da gereken yapılır" sözlerini sarf eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a, "Beyefendi bilmezsiniz ama sorumluluk makamları üzülme yerleri değil gereğini yapma yerleridir!" yanıtını verdi.

Maraş merkezli depremlerin ardından, bölgedeki depremzedelerin çadır ihtiyacını ‘bedelsiz’ sağlaması gereken Kızılay’ın, deposundaki çadırları depremin ilk haftasında Ahbap Derneği ve Türk Eczacıları Birliği’ne sattığı ortaya çıkmıştı. Bunun ardından Kızılay'a yönelik tepkiler de artmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kızılay’ın çadır satmasını yanlış bulduğunu söyledi.

OKTAY: BİZ DE ÜZÜLDÜK

NTV’ye konuşan Fuat Oktay da eleştirilere yanıt vererek satışlara üzüldüklerini söyledi.

Oktay şunları söyledi:

“Kızılay 155 yıllık bir kurum. Şu anda Türkiye’de genel bir konsensüs de var. Bireylerden kurumları ayrıştırmak lazım. Bu kurumların hepsi bizim. Siyasi tartışmaların malzemesi yapmamak lazım. Arzu ederdik ki bu tür tartışmalar olmasın, bu tür şeyler devreye girmesin. Kızılay’ın kendi genel kurulu vardır, kendi yönetimini kendisi belirler. Orada zaten gerekli tedbirler, gereken yapılır. Buna tabii ki herkes üzülmüştür. Biz de üzüldük, çadır satılması olayı vesaire bu konuların gündeme gelmesi olayına ama Kızılay hepimizin kurumudur, üzerinde titrememiz lazım.”

'SORUMLULUK MAKAMLARI ÜZÜLME, KANDIRILMA YERLERİ DEĞİL GEREĞİNİ YAPMA YERLERİDİR!'

Oktay'ın bu açıklamasına tepki Canan Kaftancıoğlu'ndan geldi. Kaftancıoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Vah vah…Çok üzülmüş, süzülmüş hatta!Vatandaşın derdi, üzüntüsü, ihtiyacı hiç önemli değil. Devleti yönettiğini zannedip, üstüne bir de maaş alanlar üzülmesin yeter ki. Beyefendi bilmezsiniz ama sorumluluk makamları üzülme, kandırılma yerleri değil gereğini yapma yerleridir!" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar