Çandar'dan Erdoğan'ın 'İsrail'in Türkiye topraklarında gözü var' sözlerine tepki: Yeni bir 'beka sorunu' yaratma çabasıdır

DEM Partili Çandar, Erdoğan'ın "İsrail'in Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarıdır" sözlerini eleştirdi. Çandar, bu söylemin yeni bir 'beka sorunu' yaratma çabası olduğunu ifade etti.

Artı Gerçek- DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni yasama yılı açılışındaki "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin tamamen dinî bir fanatizmle Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer -açık söylüyorum- bizim vatan topraklarıdır” sözlerini değerlendirdi.

Kendisinin Filistin Kurtuluş Örgütü kimliği taşıyan tek milletvekili olduğunun da altını çizen Çandar, Erdoğan'ın İsrail’in Türkiye’ye yönelik tehdit oluşturduğunu iddia ederek, İsrail ve Kürtleri aynı cümlede yan yana getirmesinin tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. Çandar, “Beka sorunumuz varken millî birlik ve beraberliğimize kastetmekle suçlanmak an meselesi. Bu söylemler, Siyonist İsrail’e hizmet etmekle suçlamaya kadar varabilir” dedi.

YENİ BİR BEKA SORUNU SÖYLEMİ OLUŞTURMA HESABI

Çandar, Erdoğan'ın konuşmasındaki “gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarıdır” ifadelerinin gayriciddi olmasının yanı sıra yanlış olduğunu ve ne bugünün gerçekliğine ne tarihî gerçekliğe denk düşmediğini söyledi. Bu sözlerin en büyük tehlikesinin, Türkiye için yeni bir beka sorunu söylemi oluşturma hesabına dayanması olduğunu belirten Çandar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öyle ki Cumhurbaşkanı İsrail’in vatan topraklarımıza göz diktiği iddiasının ardını şu sözleri yerleştirdi, okuyorum: “İsrail'in Filistin ve Lübnan’daki saldırılarını çok yakından takip ederken Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bölücü örgütü maşa olarak kullanmak suretiyle nasıl birer küçük uydu kurmak istediğini de çok net görüyoruz.” Buyurun yeniden beka sorunumuz konusuna ve buyurun güvenlikçi politikaların öncelik almasına ve buyurun savaş harcamalarına ve en önemlisi, buyurun İsrail ve Kürtler sözcüklerini yan yana getirerek bunun doğuracağı tehlikeli sonuçlara. Buna karşı çıktığınız anda ise etiket hazır olacak. Beka sorunumuz varken millî birlik ve beraberliğimize kastetmek Siyonist İsrail'e hizmet etmek.” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar