Çankaya Belediye aday adayı Çakır: 'Çankaya'ya Türkiye’ye örnek oluşturacak hayvan hastanesi açacağız'

Çankaya Belediye aday adayı Çakır: 'Çankaya'ya Türkiye’ye örnek oluşturacak hayvan hastanesi açacağız'
Çankaya Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Emre Çakır, Çankaya bölgesinde açılacak bir hayvan hastanesinin bütün Türkiye’ye bir örnek oluşturacağını söyledi.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Çankaya Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) aday adayı olan eski Çankaya Belediye Başkan vekili olan Emre Çakır, bir grup gazeteci ile bir araya geldi. Çakır'ın, seçilmesi durumunda yapacağı çalışmalar arasında hayvan hakları, müze yapımı, kreş ve eğitim merkezleri bulunuyor. Özellikle son dönemde hayvanlara yönelik söylemleri eleştiren Çakır, “10 yıl önce yapılan tartışmalarla bugün yapılan tartışmalar farklı değil. Barınaklar zorunlu hale geldi ancak yasal eksiklikleri Meclis’in gidermesi gerekiyor. Sokak hayvanları için hastane açılmıyor” dedi. Çakır, Çankaya bölgesinde açılacak bir hayvan hastanesinin bütün Türkiye’ye örnek oluşturacağını söyledi.

Emre Çakır, Türkiye’nin başkentinde ülkenin kuruluş sürecini anlatan bir müzenin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, “Yüzyıllık cumhuriyeti bütün kodlarıyla, tarihi gerçekliklerle dönem ışık tutacak bir müze yapılması gerekiyor. En büyük hayalim budur. Zahmetli bir iş ve birçok alanı kapsayacak ama layıkıyla benim gibi birçok kişiyle bu planımızı yapacağımı düşünüyorum” dedi.

‘SOKAK HAYVANLARI İÇİN HASTANE AÇILMASI GEREKİYOR’

Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olan sokak hayvanlarına işaret eden Çakır, uzun bir süre bu alanda çalışmalar yürüttüğünü aktardı. Çakır, on yıl önce yapılan tartışmalarla bugün yapılan tartışmaların farklı olmadığını belirterek, “Barınaklar zorunlu hale geldi ancak yasal eksiklikleri Meclis gidermek zorunda. Sokak hayvanları ile ilgili bir hastane hala mevcut değil. Bu yapıyı mutlaka yasal olarak düzenleyerek kurmak zorundayız. Özel klinikler sokak hayvanlarına bakmıyorlar. Bunun Tarım Bakanlığı ve yasa koyucularla bütüncül bir şekilde ele almalıyız” dedi. Çakır, ayrıca kontrolsüz çoğalmanın da önüne geçilerek, aşılama işlemi ile onların hastalık kapmasının önüne geçilmesinin önemine işaret etti.

‘BELEDİYE BİNAMIZI SOSYAL ALANLAR İÇİN KULLANACAĞIZ’

Çakır, seçilmesi durumunda mevcut Çankaya Belediyesi’nin Çukurambar’da bulunan arsaya taşıyacaklarını belirterek, mevcut belediye binalarını da sosyal alanlar için kullanabileceklerinin altını çizdi. Özellikle çalışan kadınlar için kreş ihtiyacının büyük önem taşıdığını belirten Çakır, “Tek ebebeyinli olan annelerin pozitif ayrımcılık yapılacağı bir kreşten bahsediyorum. Kreş eksikliği çalışma yaşamına katılan anneleri zorlayan bir durum. Pozitif ayrımcılığın yapılacağı bir kreş planlarımız arasında. Bunun yapılması ile birlikte ciddi bir ihtiyacı çözeceğini düşünüyorum” dedi. Çakır ayrıca Çankaya’ya bir aşevinin de yapılacağını aktardı.

‘ÜCRETSİZ DERSANE VE KURS HİZMETİ’

Çankaya bölgesinde öğrenciler için çalışma alanlarına yönelik ihtiyaca da dikkat çeken Çakır, bu kapsamda çalışma ofisleri açacağını söyledi. Çakır, “0-3 yaş çocukluk dönemine daha çok eğilmek gerekiyor. Belediyeler olarak eğitimin bu alanda özel destekler sağlayarak faaliyetler göstereceğiz. Ücretsiz dershane kurs hizmeti vererek daha başarılı öğrenciler yetiştireceğiz.

DR. EMRE ÇAKIR KİMDİR ?

1981 yılında Kırıkkale’de doğan Emre Çakır, ilk ve orta öğretimini Kırıkkale’de tamamladıktan sonra 2004 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. 2011 yılında Gazi Ü. Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim dalında doktorasını, 2019 yılında Anadolu Üniversitesi’nde Sosyoloji Lisansını tamamlamıştır. 2006 yılında Gazi Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı, CHP Gençlik Kolları MYK Üyesi, (2007- 2008), CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı (2009-2010), Parti İçi Eğitim Uzmanı (2010-2012) , Çankaya Belediyesi Meclis Üyesi (2014-2018), Türkiye Sağlıklı Kentler Yönetim Kurulu Üyesi (2017), Çankaya Belediyesi Meclis Başkanvekili (2016-2018) olarak görev yapmış, 2019 yılında ise CHP Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı olmuştur. 2015 yılından bugüne Estetik ve Ortodonti Poliklinikleri’nin kurucu diş hekimidir.

Öne Çıkanlar