Çelik’ten Özel’e yanıt: Harbiye de imam hatipler de milletin değeri

Çelik’ten Özel’e yanıt: Harbiye de imam hatipler de milletin değeri
Özel’in, Harbiye'deki yemine dair açıklamaları nedeniyle Erdoğan'ı toplumu kutuplaştırmakla suçlamasına yanıt, Çelik'ten geldi: "Erdoğan kutuplaştırma yapıyor demek kınanmalı. Hem Harbiyeliler hem İmam Hatipliler milletin değeridir."

Artı Gerçek - Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyerek kılıçla yemin etmesine ilişkin tartışma bitmiyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın konuya ilişkin başta konuşmayıp sonrasında 21. İmam Hatipliler Kurultayı’nda "Kılıçları kime çekiyorsun" demesini "siyasi hamle, kutuplaştırma" diye eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e, AKP sözcüsü Ömer Çelik'ten yanıt geldi. Çelik, "Özel, provokatif açıklama yapmıştır" iddiasında bulundu.

ÖZEL NE DEDİ?

Özel, Erdoğan'ın çıkışını "8 gün sustu, 8 gün sonra manidar ama manası hiç hoş olmayan bir konuşma yaptı. Bir kez bu konuşmayı imam hatiplilerin bir derneğinde yapmış olmasını toplumsal kutuplaşmaya ve Türkiye'nin aşmakta olduğu bir süreci geri çağırmaktan medet umduğu için son derece rahatsız edici buluyorum" sözleriyle eleştirmişti.

'HEM HARBİYELİLER HEM İMAM HATİPLİLER MİLLETİN DEĞERİDİR'

Çelik ise bugün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Özel'in Harbiye-İmam Hatip karşılaştırması temelsizdir. Bu milletin çocuklarına haksızlıktır. Hem Harbiyeliler hem İmam Hatipliler milletin değeridir. Özel, provokatif açıklama yapmıştır. Bütün bu kurumların yüksek standartlarda eğitim vermesi, disiplinlerinin gözetilmesi, geleceğe dönük olarak bu çerçevede faaliyetlerini yürütürken hassasiyetler içinde olmaları kıymetli olacaktır. Bütün bu kurumlar üzerindeki hassasiyetlerin net şekilde gözetilmesi gerektiğini ifade etmek isteriz."

'NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE TOPYEKÛN BELLİ CAMİALARI SUÇLAMAK YANLIŞ'

Çelik, sekiz yaşındaki Narin Güran'ın Diyarbakır'da 'kaybolduğu' 21 Ağustos'tan 19 gün sonra, çuval içinde dere yatağında gömülmüş halde bulunması hakkında da "Bu tip konularda siyasi cümle kurmak son derece yanlıştır. Vicdanları yaralayan, kanatan hepimizin acısı olan bir meseledir. Buradan siyasi sonuç çıkarmaya çalışmak, topyekûn belli camiaları suçlamak fevkalade yanlış durumdur" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar