Ceylanpınar Belediyesi'nde yeni eşbaşkan Dilan Ablay oldu

Ceylanpınar Belediyesi'nde yeni eşbaşkan Dilan Ablay oldu
Ceylanpınar Belediyesi Eşbaşkanı Rahşan Yazar'ın sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa etmesinin ardından eşbaşkanlığa Dilan Ablay atandı.

URFA - Urfa Ceylanpınar Belediyesi Eşbaşkanı DEM Partili Rahşan Yazar'ın sağlık sorunlarını gerekçe göstererek 22 Ağustos'ta eşbaşkanlık görevinden ayrılmasının ardından yerine Ceylan Ablay atandı. DEM Parti Urfa İl Örgütünden yapılan açıklamada, eşbaşkanlık sisteminin önemine vurgu yapıldı.

'EŞBAŞKANLIK EN ÖNEMLİ GERÇEKLİĞİMİZDİR'

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bildiğiniz üzere halkımızın gücü, kararlılığı ve dik duruşu ile başarılı bir seçim süreci yaşadık ve bizim olanı geri aldık. Hepimizin bildiği üzere bizim belediyecilik ve yöneticilik anlayışımız tüm Ortadoğu halklarına ve belki de dünyaya model olacak kadar çağdaş, çoğulcu ve eşitlikçi bir yönetim modelidir ve bu konuda eşbaşkanlık bizim için en önemli gerçekliğimizdir."

'ABLAY MÜZAKERELER SONUCUNDA ATANDI'

Ceylan Ablay'ın müzakereler sonucu atandığının belirtildiği açıklamada "31 Mart yerel seçimlerinde bizimle omuz omuza çalışan ve her koşulda bizimle çalışmalarda emek veren eşbaşkanımız Rahşan Yazar arkadaşımız bir takım sağlık sorunları nedeni ile görevinden ayrılmıştır. Bu nedenle arkadaşımızın yerine belediye meclis üyelerimiz, ilçe yöneticilerimiz, il örgütümüzce yürütülen müzakereler sonucunda belediye eş başkanlık görevine arkadaşımız Dilan Ablay atanmıştır. Arkadaşımıza yeni görevinde başarılar diliyoruz" denildi.

Sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini açıklayan Rahşan Yazar, 31 Mart yerel seçimlerinde Uğur Kahraman ile birlikte Ceylanpınar Belediye Eşbaşkanı seçilmişti.

Öne Çıkanlar