CHP'nin Adana, Hatay, Mersin ve Eskişehir adaylarını açıklaması bekleniyor

CHP'nin Adana, Hatay, Mersin ve Eskişehir adaylarını açıklaması bekleniyor
CHP PM, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için adaylarını açıklamaya devam ediyor. Bugün Adana, Mersin, Hatay ve Eskişehir belediye başkan adaylarının açıklanması beklenirken İzmir ve Antalya’nın ise yılbaşına ertelendiği belirtiliyor.

Seda TAŞKIN


ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bugün belediye başkan adaylarını belirlemek üzere iki önemli toplantı gerçekleştiriyor. İlk olarak CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) saat 14.00’te CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanacak. MYK toplantısında üzerinde tartışma yürütülecek adaylar belirlendikten sonra, karar saat 17.30’da gerçekleşecek Parti Meclisi’nde karara bağlanacak.

Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre bugün Adana, Hatay, Mersin ve Eskişehir kentlerinin adaylarının açıklanması beklenirken, İzmir ve Antalya’nın ise çok sayıda adayın öne çıkmasından kaynaklı yılbaşına ertelenmesi bekleniyor. Aydın’ın açıklanması konusu ise henüz netlik kazanmadı.

CHP, bir süredir mevcut belediye başkanlarının olduğu seçim çevrelerinde memnuniyet anketi yaptırıyordu. Yapılan memnuniyet anketleri CHP Genel Merkezi’ne ulaştı. Edindiğimiz bilgiye göre, partinin bu doğrultuda bugün 200 civarı belediye başkanının açıklaması bekleniyor.

CHP geçtiğimiz hafta 4 büyükşehir, 6’sı il olmak üzere 226 yerde belediye başkan adaylarını belirlemişti. Bu doğrultuda bugün yine 200 civarı adayın açıklanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar